fbpx
Αρχαιοπεριπέτειες – Αρθούρος, Έλλη και Νανά Παίζοντας μαθαίνω αρχαιολογία Δρ Έλενα Κόρκα Εικονογράφηση: Διονύσης Καραβίας Μένανδρος

Αρχαιοπεριπέτειες – Αρθούρος, Έλλη και Νανά


Το παιδικό-εκπαιδευτικό βιβλίο Αρχαιοπεριπέτειες είναι γραμμένο από τη δρα Έλενα Κόρκα, προϊσταμένη Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το 2010, η κυρία Κόρκα ως υπεύθυνη αρχαιολόγος και μαζί με την αστυνομία, κατόρθωσαν να διασώσουν από τα χέρια αρχαιοκάπηλων δύο κούρους από την αρχαία Τενέα, μια σπουδαία πόλη της Κορινθίας. Σήμερα, οι κούροι βρίσκονται στο Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από ανασκαφές με την ερευνητική της ομάδα, έχουμε αρχίσει να ανακαλύπτουμε την αρχαία πόλη.

Το βιβλίο αφιερώνεται σε όλα τα παιδιά που μαθαίνουν, μέσα από τις σελίδες του, ότι τα αρχαία ανήκουν στα μουσεία. Ακόμα καταλαβαίνουν ότι, όταν κάποιοι κλέβουν τα αρχαία μας, πολλά σημαντικά στοιχεία από την ιστορία και τον πολιτισμό μας χάνονται.

Στο τέλος της ιστορίας ο μικρός αναγνώστης θα βρει διασκεδαστικές διαδραστικές ασκήσεις που κάνουν πράξη τον τίτλο «Παίζοντας μαθαίνω αρχαιολογία».

Αρχαιοπεριπέτειες – Αρθούρος, Έλλη και Νανά
Παίζοντας μαθαίνω αρχαιολογία
Δρ Έλενα Κόρκα
Εικονογράφηση: Διονύσης Καραβίας
Μένανδρος
40 σελ.
ISBN 978-618-5033-48-4
Τιμή: €12
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.