fbpx
Με το ποδήλατό μου αρχηγό το αυτοκίνητο νικώ

Με το ποδήλατό μου αρχηγό το αυτοκίνητο νικώ

Ένα βιβλίο για το ποδήλατο και τη συμβολή του στον οικολογικό τρόπο ζωής. 

Η πόλη έχει καταληφθεί από τα αυτοκίνητα, τα οποία την έχουν κάνει άσχημη και βρόμικη. Με τα ποδήλατα έχει ξεσπάσει μακροχρόνιος πόλεμος. Δυο ποδήλατα θέλουν να εξηγήσουν στα αυτοκίνητα ότι αυτός ο πόλεμος δε θα έχει νικητή. Θέλουν ακόμα να τους προτείνουν να υπογράψουν ειρήνη. Υπάρχει όμως κάποιος που δε θα δεχτεί ποτέ: ο αρχιστράτηγος Τζι Μπι Τούρμπο, πανίσχυρο αυτοκίνητο που τα ποδήλατα πρέπει να το νικήσουν, αν θέλουν ειρήνη. Πώς; Μα οδηγώντας τον στην τελική αναμέτρηση, εκεί που δεν έχει ούτε βενζίνη ούτε καινούρια λάστιχα. Θα νικήσουν τα ποδήλατα; Θα καταφέρουν να αλλάξουν την πόλη με ορθοπεταλιές;
Το 6ο βιβλίο της πετυχημένης σειράς «ΟΙΚΟλογήματα» που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη, ώστε να γίνουν αυριανοί πολίτες με οικολογική συνείδηση. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει μια λογοτεχνική ιστορία και παιδαγωγικά σχεδιασμένες δραστηριότητες σχετικά με ένα μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα. Η λογοτεχνική ιστορία και οι δραστηριότητες αλληλοσυμπληρώνονται καλύπτοντας σφαιρικά κάθε θέμα.

Με το ποδήλατό μου αρχηγό το αυτοκίνητο νικώ
Βαγγέλης Ηλιόπουλος και Βασιλική Νίκα
εικονογράφηση: Γιώργος Καραχρήστος
Πατάκη
35 σελ.
Τιμή € 8,90

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.