fbpx
Τρεις μεγάλοι μύστες

Τρεις μεγάλοι μύστες

Ο Γάλλος φιλόσοφος, ποιητής, συγγραφέας και μουσικολόγος Edouard Schure γεννήθηκε στο Στρασβούργο το 1841 και πέθανε στο Παρίσι το 1929, αφήνοντας πίσω του σημαντικό φιλοσοφικό, μουσικολογικό και λογοτεχνικό έργο. Η γνωριμία του με τον Ρούντολφ Στάινερ έστρεψε το ενδιαφέρον του προς τον εσωτερισμό, τη μελέτη των αρχαίων μυστηρίων, την ιστορία και μελέτη των θρησκειών, καθώς και τη σχέση τους με την Επιστήμη και τη Φιλοσοφία.

Το βιβλίο που τον καθιέρωσε, τον έκανε ευρέως γνωστό και αποτελεί μέχρι και σήμερα τη βίβλο του εσωτερισμού είναι το Οι μεγάλοι μύστες, που εκδόθηκε στο Παρίσι το 1889. Μέρος τού εν λόγω βιβλίου αποτελεί η παρούσα έκδοση, για την οποία επιλέχθηκαν τα κεφάλαια που αναφέρονται στους τρεις μεγάλους Έλληνες μύστες, τον Ορφέα, τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα.

Ο Ορφέας είναι εκείνος που καθιέρωσε τη θρησκευτική διάσταση των μυστηρίων, «η ζωογόνος πνοή της θρησκευτικής Ελλάδας», ο πατέρας της Ποίησης και της Μουσικής.

Ο Πυθαγόρας, με τη συναρπαστική περιπέτεια της λαϊκής μύησης στον Κρότωνα, συνέδεσε τη μυστηριακή παράδοση του Ορφέα με ένα φιλοσοφικό, επιστημονικό, εκπαιδευτικό και πολιτικό σύστημα.

Ο Πλάτων, τέλος, συνέχισε την πυθαγόρεια φιλοσοφία με τη δική του θεωρία των Ιδεών-Αρχετύπων, του Αγαθού, του Ωραίου και του Αληθούς, καθώς και της θείας καταγωγής της ψυχής.

Και οι τρεις αυτοί μύστες γνώριζαν βέβαια την αξία της μελέτης του φυσικού κόσμου, όμως γνώριζαν επίσης ότι η Αλήθεια βρίσκεται στην πνευματική ζωή της Ψυχής που μας αποκαλύπτει τα μυστικά του κόσμου.

Στο αξιόλογο αυτό έργο, με τη δύναμη της φαντασίας του και τη γλαφυρότητα του ύφους του, ο συγγραφέας ζωντανεύει στα μάτια μας τις μυθικές αυτές μορφές και μας ταξιδεύει, μέσα από τα Ελευσίνια Μυστήρια, στην παράδοση του ελληνικού εσωτερισμού, εκεί όπου θρησκεία, επιστήμη και φιλοσοφία συνυπάρχουν αρμονικά.

 

Τρεις μεγάλοι μύστες
Ορφέας, Πυθαγόρας, Πλάτων
Edouard Schure
Μετάφραση: Νάγια Παπασπύρου
Printa
232 σελ.
ISBN 978-960-6624-78-0
Τιμή: €14,84
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.