fbpx
Ιστορία της βιολογίας

Ιστορία της βιολογίας

Το βιβλίο Ιστορία της βιολογίας του Michel Morange προσφέρει μια πλήρη ιστορία των επιστημών των έμβιων όντων από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας. Περιλαμβάνει τομείς που συχνά παραγνωρίζονται, όπως η οικολογία, η ηθολογία ή η βιολογία των φυτών, και ασχολείται εκτενώς με το κοινωνικό και τεχνολογικό πλαίσιο κάθε εποχής την οποία πραγματεύεται.

Φιλοδοξεί να βοηθήσει στο να γίνει κατανοητή η σύγχρονη βιολογία μέσα από την ιστορία της: να εξηγήσει με ποιο τρόπο διαμορφώθηκαν οι έννοιες και τα μοντέλα που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι βιολόγοι και να διερευνήσει τις διαμάχες που απασχολούν τις επιστήμες των έμβιων όντων υπό το πρίσμα της ιστορικής θεώρησης.

Το βιβλίο απευθύνεται στους ερευνητές και τους φοιτητές των επιστημών της ζωής, οι οποίοι συχνά δεν γνωρίζουν επαρκώς την ιστορία του γνωστικού τους αντικειμένου∙ στους ιστορικούς, για τους οποίους οι επιστήμες αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία∙ και σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των ιδεών και την επιστήμη της βιολογίας.

 

Ιστορία της βιολογίας
Michele Morange
Μετάφραση: Λαοκρατία Λάκκα
Επιμέλεια: Διομήδης Πηγής
Utopia
768 σελ.
ISBN 978-618-5173-22-7
Τιμή: €38,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Παιδική φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ανάδειξη της φωνής των παιδιών στον δημόσιο λόγο για την παιδική φτώχεια και η προοπτική συμπερίληψής της σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν νόημα για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.