fbpx
Θεωρία των αρχετύπων και σύγχρονα ποιητικά πρόσωπα

Θεωρία των αρχετύπων και σύγχρονα ποιητικά πρόσωπα

 Με το δοκίμιο αυτό, ο Δημήτρης Γαβαλάς μας εισάγει στη θεωρία των αρχετύπων, παρουσιάζει το έργο του Οδ. Ελύτη Μαρία Νεφέλη και προσεγγίζει τα ποιητικά πρόσωπα των T. S. Eliot, Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη, Κ. Καβάφη, Κ. Καρυωτάκη. Ο συγγραφέας «βλέπει» τα πράγματα μέσα από την ψυχολογία του βάθους και ειδικότερα μέσα από τη θεωρία των αρχετύπων, ως αισθητική και κριτική θεώρηση της λογοτεχνίας. Στα συγκεκριμένα έργα και πρόσωπα μεταφέρονται οι απόψεις του Jung και εφαρμόζονται, πρακτικά κυρίως, οι απόψεις σχετικά με τα αρχέτυπα του συλλογικού ασυνειδήτου, τους ψυχολογικούς τύπους και το ευρύτερο έργο του Jung και των μαθητών του. Τα ποιητικά πρόσωπα αναλύονται κατά σειρά υπό τους τίτλους: «Ο T. S. Eliot και η εσωτερική πορεία», «Ο Γ. Σεφέρης και το αρχέτυπο του γερο-σοφού», «Αναφορά στον Οδ. Ελύτη: Έναν ποιητή για το μέλλον», «Κ. Καβάφης και “προβολή”», Μια υπόθεση για τον Κ. Καρυωτάκη».

 

Θεωρία των αρχετύπων και σύγχρονα ποιητικά πρόσωπα
T. S. Eliot, Γ. Σεφέρης, Οδ. Ελύτης, Κ. Καβάφης, Κ. Καρυωτάκης
Δημήτρης Γαβαλάς
Στίξις
360 σελ.
ISBN 978-618-83051-5-1
Τιμή: €14,84
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.