fbpx
«Κάτι να μείνει από μένα»

«Κάτι να μείνει από μένα»

 Η έρευνα της συγγραφέως, σκιτσογράφου και μεταφράστριας Τέτης Σώλου δημοσιεύτηκε στη HuffPost, αναδημοσιεύτηκε στη «Μηχανή του Χρόνου», και τώρα με προσθήκη αδημοσίευτου υλικού κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ars Libri. Τα Βούρλα ήταν ένα τεράστιο δηµόσιο µπορντέλο στη Δραπετσώνα, που έφτιαξε ο δήµος του Πειραιά το 1875. Λειτούργησε επί έξι δεκαετίες υπό την προστασία του κράτους και την περιφρούρηση της αστυνοµίας. Ήταν περιφραγµένο µε ψηλό µαντρότοιχο, είχε πτέρυγες µε οµοιόµορφα κελιά κι έµοιαζε µε φυλακή. Τον καιρό της Κατοχής µετατράπηκε σε φυλακή και ως φυλακή τελείωσε τη σταδιοδροµία του το 1970 που κατεδαφίστηκε. Τα Βούρλα ήταν ο πάτος στην ιεραρχία του πληρωµένου έρωτα. Εκεί συγκεντρώθηκαν οι πόρνες που δεν είχαν ούτε όνοµα ούτε µέλλον και δεν έβγαιναν παρά µόνον µε ειδική άδεια. Η φωνή τους δεν έβγαινε από τη µάντρα των Βούρλων. Έχουν περάσει σχεδόν 80 χρόνια από τότε που έκλεισε το µπορντέλο-στρατώνας των Βούρλων. Οι γυναίκες αυτές εδώ και χρόνια δεν ζουν πια. Η αγωνία τους ήταν να µείνει κάτι πίσω τους που να θυµίζει τη βασανισµένη τους ύπαρξη. «Εγώ δεν θα γεράσω ποτέ. Μου είπε µια γύφτισσα πως θα µε σκοτώσει κάποιος. Τόσο το καλύτερο!»

«Κάτι να μείνει από μένα»
Πόρνες στα Βούρλα
Τέτη Σώλου
Αrs Libri
96 σελ.
ISBN: 978-618-82634-5-1
Τιμή: €10
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.