fbpx
Αγορά, τάξη, κοινωνία: Αναζητώντας την ταυτότητα του συνδικαλιστικού κινήματος

Αγορά, τάξη, κοινωνία: Αναζητώντας την ταυτότητα του συνδικαλιστικού κινήματος

 Οργάνωση συμφερόντων ή κινηματικό υποκείμενο; Ταξική διαπαιδαγώγηση, κοινωνική ενσωμάτωση ή διαπραγμάτευση; Το βιβλίο επιχειρεί μια συγκριτική προσέγγιση του συνδικαλιστικού κινήματος, θέτοντας ερωτήματα που πραγματεύονται την «τρισθενή» του ταυτότητα, ως οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού υποκειμένου. Στόχος του βιβλίου είναι να προσανατολίσει τον μελετητή του εργατικού συνδικαλισμού προς ένα διεπιστημονικό αναλυτικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στον σύνθετο και δυναμικό χαρακτήρα του αντικειμένου. Η εξέταση ιστορικών συμφραζόμενων και θεωρητικών προσεγγίσεων συνδυάζεται με τη διερεύνηση πολιτισμικών και ταυτοτικών στοιχείων, με παραδείγματα που αναδεικνύουν τη σημασία της κουλτούρας τόσο για τη μελέτη της εργατικής εκπροσώπησης, όσο και για την υπόθεση της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό εξάλλου επιδιώκεται με τις δύο εμβόλιμες μελέτες περίπτωσης, όπου το εμπειρικό υλικό, το οποίο προέρχεται κυρίως από τεκμήρια λόγου εργατικών υποκειμένων, αναλύεται με τη συνδυασμένη χρήση μεθοδολογιών διαφορετικών γνωστικών περιοχών. Φιλοδοξία του γράφοντα είναι να συμβάλει στον εμπλουτισμό των διανοητικών εργαλείων με τα οποία κατανοείται ο εργατικός συνδικαλισμός, αλλά και η σύγχρονη εργατική τάξη τελικά, από τον Τύπο και τα μέσα επικοινωνίας μέχρι το εκπαιδευτικό σύστημα, την Τέχνη, ενίοτε και το ίδιο το πανεπιστήμιο.

 

Αγορά, τάξη, κοινωνία: Αναζητώντας την ταυτότητα του συνδικαλιστικού κινήματος
Γιώργος Μπιθυμήτρης
Gutenberg
250 σελ.
ISBN 978-960-01-1790-5
Τιμή: €13,50
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.