fbpx
Ιουστινιανός και Βελισάριος

Ιουστινιανός και Βελισάριος

Το αυτοκρατορικό δίδυμο Ιουστινιανού και Θεοδώρας υπήρξε ένα από τα διάσημα ζεύγη της Παγκόσμιας Ιστορίας. Το πολιτικό όραμά τους άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στην εξέλιξη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ως του πιο ισχυρού χριστιανικού κράτους εκείνης της εποχής με παγκόσμιες προεκτάσεις – ο απόηχός του φτάνει ως τις μέρες μας. Η αιματηρή Στάση του Νίκα, η ανέγερση της περίλαμπρης εκκλησίας της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, οι πολεμικές συγκρούσεις σε Ανατολή και Δύση είτε για την υπεράσπιση είτε για την επαναφορά της δόξας και των συνόρων της Αυτοκρατορίας στα χρόνια της ακμής της Ρώμης είναι μερικά μόνο από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο.

Στο επίκεντρο των γεγονότων αυτών βρέθηκε ένας από τους πιο σπουδαίους στρατιωτικούς ηγέτες του Μεσαίωνα, ο Βελισάριος. Ακούραστος, ευφυής, μαχητικός, εφευρετικός, θα ηγηθεί του αυτοκρατορικού στρατού στις εκστρατείες για την υπεράσπιση των ανατολικών συνόρων από τους θανάσιμους αντίπαλους της Κωνσταντινούπολης, τους Σασσανίδες Πέρσες, καθώς και στις επικές εκστρατείες για την ανακατάληψη της Βόρειας Αφρικής και της Ιταλίας από τους Βάνδαλους και τους Οστρογότθους, αντίστοιχα.

Στον Β΄ Τόμο της εννιάτομης σειράς «Βυζαντινοί Αυτοκράτορες – Στρατηγοί» του εκδοτικού οίκου Historical Quest παρουσιάζονται η πολυκύμαντη σχέση μεταξύ Ιουστινιανού και Βελισάριου, όπως την περιγράφει ο Προκόπιος στη διάσημη Απόκρυφη Ιστορία του, αλλά και άλλες πτυχές της περιόδου εκείνης, όπως οι εκστρατείες του Βελισάριου, η οργάνωση, ο εξοπλισμός και οι τακτικές του στρατού του, οι σύμμαχοι (Γασσανίδες Άραβες, Βέρβεροι, Γεωργιανοί και Αρμένιοι) και οι αντίπαλοι της αυτοκρατορίας (Σασσανίδες Πέρσες, Οστρογότθοι και Βάνδαλοι).

 

Ιουστινιανός και Βελισάριος
Γιάννης Χρονόπουλος
Historical Quest
292 σελ.
ISBN 978-618-5088-30-9
Τιμή: €17,00 

001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΟΙΗΣΗ
Στα υψίπεδα των ανέμων να πέσεις νικητής

«Φίλτατοί μου: Σας ευχαριστώ όλους εσάς, από βάθους καρδιάς, που θέλετε να τιμήσετε αυτό το μικρό δείγμα από αυτή την αθώα μου διαστροφή, που εσείς θεωρείτε “ποίηση”... »...Θα συνεχίσω βέβαια να γράφω αυτά που γράφω,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.