ΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΘΛΑΣΕΙΣ

ΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΘΛΑΣΕΙΣ

Στο βιβλίο που -με εξαίρεση ένα κείμενο- περιέχει μελετήματα, δοκιμές και σημειώματα γύρω από θέματα της ευρύτερης νεοελληνικής και της κυπριακής λογοτεχνίας, συγκεντρώθηκαν αναγνωστικές προσεγγίσεις για την ποίηση, την πεζογραφία και το θέατρο.
Το ενδιαφέρον του συγγραφέα επικεντρώνεται στην ποίηση των Γλαύκου Αλιθέρση, Μανόλη Αναγνωστάκη, Νάσου Βαγενά, Νίκου Εγγονόπουλου, Λορέντζου Μαβίλη, Βασίλη Μιχαηλίδη, Κώστα Μόντη και άλλων, όπως και στις γενικές τάσεις και αναζητήσεις στην κυπριακή ποίηση της δεκαετίας του 1990. Εξάλλου, άλλα κείμενα του παρόντος τόμου αναφέρονται στην πεζογραφία των Φραντς Κάφκα, Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη και σύγχρονων κυπρίων συγγραφέων. Στο πεδίο της θεατρικής γραφής εξετάζονται όψεις και πτυχές του κυπριακού θεάτρου των πρώτων δεκαετιών της αγγλοκρατίας, όπως είναι το κωμειδύλλιο Ο φαρμακοποιός και ο χωριάτης, η θεατρικότητα στην 9η Ιουλίου 1821 και οι απηχήσεις της σε νεότερα θεατρικά κείμενα. Ακόμη παρουσιάζονται άλλα δράματα που ήλθαν στο φως στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας του Λεωνίδα Γαλάζη.

Κειμενικές διαθλάσεις Δοκιμές, μελέτες και σημειώματα για θέματα λογοτεχνίας Λεωνίδας Γαλάζης ΙωλκόςΚειμενικές διαθλάσεις
Δοκιμές, μελέτες και σημειώματα για θέματα λογοτεχνίας
Λεωνίδας Γαλάζης
Ιωλκός
415 σελ.
Τιμή € 18,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.