fbpx
Τα σατιρικά γυμνάσματα

Τα σατιρικά γυμνάσματα

 Το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά παρουσιάζει σε νέα έκδοση τα Σατιρικά γυμνάσματα του Κωστή Παλαμά σχολιασμένα από τον καθηγητή Μιχάλη Μερακλή, μια συλλογή θρυλική πια, αγέραστη από τον χρόνο (1908-1909/1912) και γι’ αυτό τόσο εξαιρετικά επίκαιρη.

Η έκδοση περιλαμβάνει πλούσια εικονογράφηση από φωτογραφίες και σκίτσα της εποχής, τα οποία στην ουσία λειτουργούν ως εικαστικό σχόλιο των ποιημάτων.

Πρόκειται για ένα από τα «γονιμότερα και δυνατότερα» έργα του Παλαμά (Βάρναλης), το οποίο έχει «κάτι από τη βιβλική ευθυβολία των προφητών του Ισραήλ» (Χουρμούζιος)˙ ο λόγος εδώ «καίει και καθαρίζει» (Δημαράς) και ο πόνος και το πάθος για το καλύτερο «φλογίζουν τον στίχο του [ποιητή]» (Παναγιωτόπουλος).

Τα Σατιρικά γυμνάσματα, μια συλλογή «κυκλικής έμπνευσης» ποτ ανήκει στον «λυρισμό του εμείς», αποτελεί ένα έργο στο οποίο η τέχνη και ο λόγος βρίσκονται στην καλύτερή τους ώρα. Η έκδοση της συλλογής πραγματοποιήθηκε χάρις στην ευγενική χορηγία του επιτίμου μέλους της Δ.Ε. του «Ιδρύματος Κωστή Παλαμά» κ. Χρήστου Ζιώγα.

 

Τα σατιρικά γυμνάσματα
Κωστής Παλαμάς
Σχολιασμός: Μιχάλης Μερακλής
Ίδρυμα Κωστή Παλαμά
ISBN: 978-960-7106-19-3
Tιμή: €15
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.