fbpx
Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα Η άνοδος 507-450 π.Χ.: Θεσμοί, πολιτικά κινήματα, ηγέτες, Περσικοί Πόλεμοι Αντώνης Μυστριώτης Historical Quest

Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα – Η άνοδος 507-450 π.Χ.: Θεσμοί, πολιτικά κινήματα, ηγέτες, Περσικοί Πόλεμοι


Το βιβλίο Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα παρουσιάζει στο ευρύ αναγνωστικό κοινό την ιστορική περίοδο 507-450 π.Χ., η οποία αντιστοιχεί στην άνοδο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, με έναν περιεκτικό, λεπτομερή και ολοκληρωμένο τρόπο. Στόχος του είναι να αποκαλυφθούν οι δυνάμεις που οδήγησαν στη μεταμόρφωση της Αθήνας από μια πόλη-κράτος σε μια αυτοκρατορία σε μόλις πενήντα επτά χρόνια, ενώ το πολίτευμά της εξελίχθηκε στην απόλυτη, άμεση δημοκρατία, όπου όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν στην Εκκλησία του Δήμου από όλους τους πολίτες.

Η μελέτη περιλαμβάνει και ένα χρονικό διάστημα σχεδόν τριάντα χρόνων της Πεντηκονταετίας (479-433 π.Χ.), μιας σκοτεινής και ελάχιστα γνωστής περιόδου της αθηναϊκής ιστορίας του 5ου αι. π.Χ. Η μεθοδολογική προσέγγιση του βιβλίου επιτρέπει στον αναγνώστη να συνδέσει τα γεγονότα της περιόδου 479-450 π.Χ. με την πολιτική κατάσταση στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων είκοσι χρόνων (499-480 π.Χ.). Στόχος είναι να φωτιστούν σημαντικά θέματα όπως οι σχέσεις της Αθήνας με τη Σπάρτη και ο τρόπος διακυβέρνησης της Αθήνας κατά την αρχή της Πεντηκονταετίας.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε τέσσερις πρωτογενείς πηγές: τις Ιστορίες του Ηροδότου, την Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, την Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη, και την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Διόδωρου του Σικελιώτη. Αρχαιολογικά ευρήματα όπως επιγραφές και όστρακα επίσης αξιοποιούνται. Στο βιβλίο παρουσιάζονται νέα στοιχεία που βοηθούν τη μελέτη της περιόδου 507-450 π.Χ., και αναλύονται ζητήματα που αφορούν τους θεσμούς, τα πολιτικά κινήματα και τους ηγέτες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, καθώς και τον καταλυτικό ρόλο των Περσικών Πολέμων στην εξέλιξή της

Η δημοκρατία στην αρχαία Αθήνα
Η άνοδος 507-450 π.Χ.: Θεσμοί, πολιτικά κινήματα, ηγέτες, Περσικοί Πόλεμοι
Αντώνης Μυστριώτης
Historical Quest
416 σελ.
ISBN: 978-618-5088-22-4
Τιμή: €19,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.