fbpx
Γιατί δεν έκατσα καλά Η εμπειρία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης 1996-2000 Γεράσιμος Δ. Αρσένης Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

Γιατί δεν έκατσα καλά


Το πολιτικό ανάστημα δεν μετριέται με την ικανότητα να προσαρμοσθεί στον κοινό παρονομαστή της κοινής γνώμης, αλλά από τη δύναμη να ηγηθεί μιας εκστρατείας υπέρβασης.

Από τον χειμώνα του 1999, η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση είχε μπει σε τροχιά εφαρμογής. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Σημίτης ενέδωσε σε πιέσεις και επέτρεψε την αποδόμησή της.

Η μαθητιώσα νεολαία ζούσε τη φαντασίωσή της να δημιουργήσει τα δικά της μικρά Πολυτεχνεία. Όμως, σε συνθήκες Δημοκρατίας, οι όποιες αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να είναι παραβατικές. Τα ΜΜΕ απέτυχαν στον κύριο ρόλο τους και τελικά λειτούργησαν ως εργαλείο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Ο εκπαιδευτικός συνδικαλισμός στάθηκε η κακή μοίρα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Δεν επέτρεψε έναν ουσιώδη διάλογο με τους εκπαιδευτικούς. Η εμπειρία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης υπογραμμίζει την ανάγκη να απελευθερωθεί η Αριστερά, επιτέλους, από ξεπερασμένες ιδεοληψίες.

Ο δρόμος της προόδου είναι στρωμένος με αποτυχίες, αλλά είναι η απρόσμενη επιτυχία που, τελικά, κάνει τη διαφορά.

Γιατί δεν έκατσα καλά
Η εμπειρία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης 1996-2000
Γεράσιμος Δ. Αρσένης
Gutenberg – Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
476 σελ.
ISBN 978-960-01-1736-3
Τιμή € 18,00
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.