fbpx
Ακτιβισμός και η εξέλιξη της μεταβατικής δικαιοσύνης

Ακτιβισμός και η εξέλιξη της μεταβατικής δικαιοσύνης

Οι οικογένειες των εξαφανισμένων αγωνίζονται εδώ και καιρό για να αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με τους αγνοούμενους συγγενείς τους. Με τον τρόπο αυτό, η κινητοποίησή τους διαμόρφωσε βασικούς κανόνες και θεσμούς της μεταβατικής δικαιοσύνης, όπως αποδεικνύει αυτό το πρωτοποριακό έργο.

Ο συγγραφέας συνδυάζει μια νέα παγκόσμια βάση δεδομένων με τη συστηματική ανάλυση τεσσάρων απαιτητικών μελετών περίπτωσης –του Λιβάνου, της Κύπρου, της Νότιας Αφρικής και της Χιλής– που η καθεμιά αντιπροσωπεύει μια διαφορετική προσέγγιση της μεταβατικής δικαιοσύνης. Οι μελέτες αυτές αποκαλύπτουν πώς δημιουργούνται οι διαφοροποιήσεις στις πολιτικές μεταβατικής δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των εξαφανισμένων, εξηγώντας γιατί οι ομάδες των θυμάτων σε ορισμένες χώρες παραμένουν στη σιωπή, ενώ άλλες φέρνουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης. Αντιλαμβανόμενος τη μεταβατική δικαιοσύνη ως μια δυναμική διαδικασία, ο συγγραφέας παρακολουθεί τις διάφορες φάσεις της αποκατάστασης της αλήθειας στις μετα-μεταβατικές κοινωνίες, δίνοντας περιεχόμενο όχι μόνο στο γιατί αλλά και στο πότε και στο πώς αυτού του είδους της εκστρατείας κατά της ατιμωρησίας. Το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την πορεία της μεταβατικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακτιβισμός και η εξέλιξη της μεταβατικής δικαιοσύνης
Οι οικογένειες των αγνοουμένων
Ιωσήφ Κόβρας
Επίκεντρο
398 σελ.
ISBN 978-618-204-120-8
Τιμή €19,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.