fbpx
Αστρομυθολογία

Αστρομυθολογία

Η Αστρομυθολογία είναι ένας ενδελεχής αστρονομικός στοχασμός πάνω στους μύθους των αρχαίων Ελλήνων αλλά και όλων των αρχαίων ανατολικών λαών, που δημιούργησαν σπουδαίους πολιτισμούς.

Τα στοιχεία για τις αστρικές εποχές του Ταύρου, του Κριού και των Ιχθύων από το 4000 π.Χ. έως σήμερα, μελετήθηκαν και διασταυρώθηκαν κατ’ επανάληψη τα δώδεκα χρόνια της συγγραφής του έργου.

Αρχικά παρουσιάζονται όλες οι απαραίτητες αστρονομικές γνώσεις. Στη συνέχεια αναλύονται οι τρεις αστρικές εποχές σε όλους τους αρχαίους σπουδαίους πολιτισμούς, οι οποίες συσχετίζονται λεπτομερώς με τα «δρώμενα» της Μυθολογίας, με τη γλυπτική, καθώς και με τα μνημεία της ελληνικής αρχαιότητας, που σαφώς έχουν δεχτεί αστρονομική επίδραση. Τέλος, ακροθιγώς συσχετίζεται με τις προηγούμενες αστρικές εποχές και η επερχόμενη αστρική εποχή του Υδροχόου (New age), που ήδη έχει «εμφανιστεί» με τα αγάλματα του Υδροχόου-Γανυμήδη.

Η πρωτότυπη αυτή έρευνα πρέπει να γίνει κτήμα του αστρονόμου, του φυσικού, του μαθηματικού, του αρχαιολόγου, του ιστορικού, του γεωλόγου, αλλά και κάθε μύστη του ελληνικού πολιτισμού και μελετητή της ελληνικής Αστρονομίας, Μυθολογίας και Ιστορίας.

Κατά τον Φραντς Κάφκα «το γράψιμο είναι μία μορφή προσευχής». Κατά τον συγγραφέα η Αστρομυθολογία, ένα επικό έργο, είναι ένα έργο ζωής. Η κατάθεσή του για την υπέροχη ελληνική Μυθολογία και την προαιώνια σχέση της με την Αστρονομία, τη μητέρα των επιστημών.

 

Αστρομυθολογία
Ο αστρονομικός αποσυμβολισμός των μύθων των Ελλήνων και των αρχαίων λαών στις αστρικές εποχές του Ταύρου, του Κριού και των Ιχθύων
Στράτος Θεοδοσίου
Δίαυλος
832 σελ.
ISBN 978-960-531-462-0
Τιμή €48,69
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Εύλαλα μάρμαρα

Η μυρωδιά του ψωμιού που οι Γεωργιανοί προσφέρουν σε Πόντιους πρόσφυγες, ο ήχος της καμπάνας που ακούγεται από τον πρώτο χριστιανικό ναό χτισμένο από Έλληνες στο Βατούμ υπό την οθωμανική ακόμα...

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Ρωσία

...Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας κάποτε θα τελειώσει. Με ήττα της Ρωσίας, αυτό είναι προδιαγεγραμμένο. Τότε, όμως, θα χρειαστεί να συνομιλήσουμε ξανά με τους πολίτες της,...

ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Το Κεφάλαιο του Καρλ Μαρξ χωρίς μυθοποιήσεις

Αυτή η εισαγωγή στο Κεφάλαιο φιλοδοξεί να συμβάλει στην κατανόηση της μαρξικής θεωρίας για την καπιταλιστική οικονομία. Το εγχείρημα θέτει σ’ εκείνον που το αναλαμβάνει όρους που υπερβαίνουν δηλώσεις καλής...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.