fbpx
Κ. Π. Καβάφης και δημοτικό τραγούδι

Κ. Π. Καβάφης και δημοτικό τραγούδι

Η μελέτη αξιοποιεί γνωστό αλλά και ανέκδοτο αρχειακό υλικό (ποιήματα και αυτόγραφες σημειώσεις, ελληνικά και αραβικά δημοτικά άσματα, φωτογραφίες κ.ά.), το οποίο στηρίζει την ερμηνευτική προσέγγιση της εργασίας.

Η δομή του βιβλίου αρθρώνεται σε πέντε κεφάλαια με τους δηλωτικούς, ως προς το περιεχόμενο, και χαρακτηριστικούς, ως προς την ειδολογική τους κατεύθυνση, τίτλους: Ι. «Μπαλάντα», ΙΙ. «Μουσική», ΙΙΙ. «Θρήνος», IV. «Χνάρια», V. «Τελετουργία».

Στα πέντε αυτά κεφάλαια η προσέγγιση επικεντρώνεται κυρίως στην εκ του σύνεγγυς ανάλυση μιας μεγάλης ομάδας ποιημάτων, τα οποία καλύπτουν όλες τις περιόδους της καβαφικής δημιουργίας και παρουσιάζουν τους τρόπους με τους οποίους ο ποιητής αξιοποίησε ποιητικά την αγγλική, σκοτσέζικη, αιγυπτιακή-αραβική και ελληνική δημοτική παράδοση.

Ένα βιβλίο που φωτίζει με την ανάλυσή του τη συναναστροφή του Κ. Π. Καβάφη με την δημοτική παράδοση για τη διαμόρφωση θεμάτων που θα τον απασχολήσουν και αργότερα σε όλο το έργο του και καθ’ όλη τη διάρκεια της ποιητικής του πορείας.

 

Κ. Π. Καβάφης και δημοτικό τραγούδι
Σταματία Λαουμτζή
Ίκαρος
592 σελ.
ISBN 978-960-572-415-3
Τιμή €30,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Παιδική φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η ανάδειξη της φωνής των παιδιών στον δημόσιο λόγο για την παιδική φτώχεια και η προοπτική συμπερίληψής της σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα έχουν νόημα για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.