fbpx
Το πικαρικό μυθιστόρημα

Το πικαρικό μυθιστόρημα

Αναμφίβολα, το πικαρικό είδος έχει μια μακροχρόνια ιστορία ύπαρξης και επομένως προσφέρεται ως άκρως ενδιαφέρον αντικείμενο της Συγκριτικής Γραμματολογίας. Αυτό συμβαίνει διότι επιτρέπει την τεκμηρίωση ενός λογοτεχνικού είδους, παρουσιάζοντας σταθερότητα από τη μία πλευρά και ποικίλες τροποποιήσεις από την άλλη, και επιπλέον εκτείνεται σε έναν τεράστιο γεωγραφικό χώρο και καλύπτει ένα πολύ μεγάλο χρονικό φάσμα.

Ως είδος είναι, με άλλα λόγια, αειφόρο, που σημαίνει ότι ανανεώνεται συνεχώς και αποτελεί μια σταθερή αξία στον λογοτεχνικό κόσμο. Λόγω της έντονης παρουσίας του πικαρικού αρχικά στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία και αργότερα στην παγκόσμια, είναι επόμενο το πικαρικό να συνοδεύεται από μια ανάλογα πλούσια και μακροχρόνια ερευνητική ιστορία, η οποία ξεκινά στην Ισπανία στα τέλη του 19ου αιώνα, απασχολεί ιστορικούς, ισπανιστές και συγκριτολόγους από διαφορετικές χώρες και τεκμηριώνεται με ένα τεράστιο πλήθος δημοσιεύσεων σε πολυάριθμες γλώσσες.

 

Το πικαρικό μυθιστόρημα
Εισαγωγή σε ένα αειφόρο λογοτεχνικό είδος
Elke Sturm-Τριγωνάκη
208 σελ

Εκδόσεις Κυριακίδη
ISBN 978-960-599-249-1
Τιμή €24,90
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.