fbpx
Αγαπημένο μου μπορντέλο

Αγαπημένο μου μπορντέλο

«Το βιβλίο που βλέπετε είναι το αποτέλεσμα μιας σπάνιας πνευματικής “συνουσίας”. Ένας συγκερασμός της πολυετούς δημοσιογραφικής σπουδής και έρευνας της Έλενας Μοσχίδη με τον μοναδικά ερωτικό και ενίοτε σοκαριστικό αισθησιασμό που αποπνέουν οι ζωγραφικοί πίνακες της Έλενας Ναβροζίδου.

»Δομικά διττό, το βιβλίο κινείται ανάμεσα στον άξονα των συζητήσεων της δημοσιογράφου με τις γυναίκες της νύχτας σήμερα, ενώ παράλληλα μας ταξιδεύει μέσα από μια εκτενή και εμπεριστατωμένη αναδρομή στο παρελθόν της Ιεράς Δουλείας στην αρχαιότητα και στα πρώτα μπορντέλα στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή. Ένα ταξίδι με αναφορές στα κείμενα ανήσυχων πνευμάτων – λογοτεχνών και ποιητών, ερωτευμένων με τον μυστηριακό υπόκοσμο της εποχής τους και με την εξιδανικευμένη, γι’ αυτούς, γυναίκα-πόρνη.

»Οι δημιουργοί κρυφοκοιτάζουν –και μαζί μ’ εκείνες κι εμείς– πίσω από την κόκκινη κουρτίνα των οίκων ανοχής, στα νυχτοπερπατήματα του πορνικού κόσμου, μέσα από την τέχνη της η κάθε μια, χωρίς απαραίτητα το κείμενο να συμπληρώνει τη ζωγραφική ή το αντίστροφο, παρά μονάχα σε ένα αισθητικά αρμονικό για τον αναγνώστη αποτέλεσμα».

 

Αγαπημένο μου μπορντέλο
Οι «δούλες» του ιερού
Έλενα Μοσχίδη – Έλενα Ναβροζίδου
Jemma Press
240 σελ.
ISBN 978-618-5116-81-1
Τιμή €15,95
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΕΛΕΤΕΣ - ΔΟΚΙΜΙΑ
Χωρίς φόβο

Είναι εφικτό να ζούμε χωρίς φόβο; Ασφαλώς. Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό τους χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τεκμηριωμένη από πάρα πολλές επιστημονικές μελέτες. Τέσσερα σαφή και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.