fbpx
Η κόρη του αυτόχειρα

Η κόρη του αυτόχειρα

Ο οικογενειάρχης Νώντας Καμαρινός αυτοκτονεί στην ταράτσα του σπιτιού του. Το νήμα της δικής του ζωής κόβεται. Κανείς δεν θα μιλήσει ποτέ για την αυτοχειρία, δεν θα αναζητήσει τα αίτια ή τις συνέπειες που μπορεί αυτή η πράξη να έχει στα συγγενικά του πρόσωπα.

Μόνο η δεκάχρονη κόρη του αυτόχειρα, η Ναταλία, σημαδεύεται αμετάκλητα. Εκείνη διερευνά εφ’ όρου ζωής, συνειδητά και υποσυνείδητα, το αναπάντητο ερώτημα που οδήγησε τον πατέρα της στην έσχατη λύση. Στήριγμα σ’ αυτή την αναζήτηση, στην εφηβική κι ενήλικη ηλικία, είναι ο πατριός της Γιώργος Βελισσαράκης. Όταν κι αυτός φύγει από τη ζωή, η ηρωίδα θα βρεθεί σε κενά σκέψης και συναισθηματική σύγχυση. Ο γάμος της διαλύεται και νέοι, αναπάντεχοι, θυελλώδεις, αλλά παροδικοί, έρωτες έρχονται για να γεμίσουν τις ώρες της πλήξης της. Ό,τι ισορροπούσε γκρεμίζεται. Οι σκέψεις, τα συναισθήματα και ο ψυχισμός της σε συνεχείς μεταπτώσεις. Η κρίση μέσα της και η αναζήτηση της εσωτερικής λύτρωσης αδιάκοπες.

Πώς στέκεται κανείς ενώπιον των κοινωνικών συμβάσεων, πώς ενώπιον του έρωτα και πώς ενώπιον της ζωής; Πώς τελικά επέρχεται η αυτοκυριαρχία στη γυναικεία ψυχή;

Και πώς γεννιέται η ελπίδα;

 

Η κόρη του αυτόχειρα
Λίλα Ζερβοπούλου
Πικραμένος
288 σελ.
ISBN 978-618-5342-01-2
Τιμή: €13,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.