fbpx
Η συνείδηση της αιωνιότητας Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης Ανοιχτή Τέχνη

Η συνείδηση της αιωνιότητας


Ο μεγαλοδικηγόρος Τάκης Σταυρόπουλος, παντρεμένος με την Ίριδα Λαμπριανού, κόρη του ιστορικού ηγέτη της δεξιάς Κάρολου Λαμπριανού, είναι γνωστός για τις ρηξικέλευθες απόψεις του για τη φύση των δολοφόνων και των ανθρωποκτονιών. Κι αυτός αναλαμβάνει να υπερασπίσει τον Βασίλη Μοντεζάννε, 36 χρονών, που χωρίς κανέναν εμφανή λόγο έχει δολοφονήσει στον ύπνο τους τη γυναίκα του και τα δυο τους ανήλικα παιδιά, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Ο Σταυρόπουλος τον αναλαμβάνει με προθυμία και ζήλο, μετά το απρόσμενο πέρας της δίκης, όμως, έρχεται χωρίς να το περιμένει αντιμέτωπος με τη ζωή και τον εαυτό του.

«Θα προβώ σε μια αποκάλυψη εξ απορρήτων: Η υπεροψία είν’ εκείνη που σώζει τον δολοφόνο απ’ την τρέλα, προτού ή έπειτα απ’ τη διάπραξη του φόνου. Το υπερφίαλο της γνώσης ότι ένας άνθρωπος μπορεί να επέμβει τόσο καταλυτικά στην προδιαγεγραμμένη τάξη των πραγμάτων αποτελεί το πιο μεθυστικό όραμα. Όμως, δεν πρόκειται για μια αίσθηση διαρκείας. Πρόκειται μόνο για μια αίσθηση περαστική σαν αστραπή, καθοριστική σαν σφαίρα. Το άγγιγμα, λέω, ναι, με το μαγικό ραβδί της νεράιδας. Αυτό είναι όλο. Ή μάλλον αυτή είναι η υπόσχεση. Η γοητεία. Η υπόσχεση ότι θα ανακαλύψει, οποιοσδήποτε το επιχειρήσει, τις αξεπέραστες δυνατότητές του. Πρόκειται για τρομακτικό ψέμα, λόγω του ότι προσεγγίζει θωπεύοντας την αλήθεια.

Η νέα έκδοση της Συνείδησης της αιωνιότητας είναι εμπλουτισμένη με κριτικές.

Η συνείδηση της αιωνιότητας
Αλέξανδρος Μ. Ασωνίτης
Ανοιχτή Τέχνη
554 σελ.
ISBN 9-78-6188-291409
Τιμή: €16
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.