fbpx

Περιμένοντας τη νύχτα


Εν μέσω σφοδρής καταιγίδας, τη μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα, σ' ένα νησί γεννιέται η ηρωίδα αυτού του βιβλίου, η Ελευθερία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το βιβλίο καταγράφει την ιστορία της επίπονης ενηλικίωσής της, ωστόσο αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια. Γιατί, με φόντο ένα ανυπότακτο ελληνικό νησί, που μυρίζει φασκόμηλο, θυμάρι και ζυμωτό ψωμί, αλλά και την Αθήνα των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης, σκιαγραφείται το μωσαϊκό μιας ολόκληρης κοινωνίας, σε μάκρος μιας περιόδου που η Ελλάδα ταλανιζόταν από εσωτερικές συγκρούσεις και διχασμούς.

Οι χαρακτήρες του βιβλίου, συμπαθείς ή και άκρως αντιπαθείς, έχουν όλοι το ιστορικό τους αντίστοιχο. Και η κεντρική ηρωίδα, η Ελευθερία, μοιάζει επιφορτισμένη, θαρρείς, να κερδίσει το όνομά της και το περιεχόμενό του, όχι μόνο για λογαριασμό της αλλά και για να δικαιώσει μέσα από αυτή της τη διαδρομή όλους όσοι αγωνίστηκαν ενάντια σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις, φανατισμούς και «δαίμονες», για να παραμείνουν, πρώτα και πάνω απ' όλα, άνθρωποι, αλλά και να αξιωθούν έστω και το ελάχιστο που τους αναλογεί.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Βάσως Δενδροπούλου. Το πρώτο, Η μεγάλη διάσωση, εκδόθηκε από την Εμπειρία Εκδοτική και έτυχε θερμής ανταπόκρισης.

Περιμένοντας τη νύχτα Βάσω Δενδροπούλου
Περιμένοντας τη νύχτα

Βάσω Δενδροπούλου
Γαβριηλίδης
288 σελ.
Τιμή € 13,85
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.