fbpx

Ή όλοι ή κανείς


Πέντε άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα της θυσίας για χάρη του άλλου: Ένας Έλληνας κυνηγός και η κόρη του που μόλις έχει γεννήσει. Μια Αλβανίδα αγρότισσα και ο άντρας που ερωτεύτηκε. Ένας Αρμένιος παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης και ένας υποψήφιος αυτόχειρας. Πέντε πάμφτωχες Πακιστανές μεγαλοκοπέλες κι η προίκα που δώσανε στη μικρότερη για να παντρευτεί. Ένας Γερμανός καπετάνιος και η χαροκαμένη μάνα ενός ναύτη.

Πέντε ζευγάρια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που ωστόσο παλεύουν να δώσουν απαντήσεις στο ίδιο ερώτημα –συχνά ζωής και θανάτου– και επωμίζονται το ανάλογο τίμημα. Ο πρώτος χαρακτήρας σε κάθε ζεύγος είναι εμπνευσμένος από υπαρκτό πρόσωπο και κουβαλάει το βάρος της διήγησης. Ο δεύτερος αποτελεί καθαρά προϊόν μυθοπλασίας. Ο μεταξύ τους «διάλογος» θα φωτίσει τις πράξεις των αφανών ή παραγνωρισμένων ηρώων, σε ποικίλες εποχές και κοινωνίες.

Με άλλα λόγια, θα φωτίσει τη θυσία καθημερινών ανθρώπων, τόσο όμοιων και ταυτόχρονα τόσο αλλιώτικων από εμάς.

Ή όλοι ή κανείς Δέσποινα Μπάτρη Μεταίχμιο
Ή όλοι ή κανείς

Δέσποινα Μπάτρη
Μεταίχμιο
240 σελ.
Τιμή € 12,20
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.