fbpx

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, 1645

Μέσα από την ενδιαφέρουσα και γεμάτη αναπάντεχα γεγονότα πορεία ενός νέου από το χωριό Βράνα της Δαλματίας, γινόμαστε μάρτυρες του παρασκηνίου που οδήγησε στον Μεγάλο Κρητικό Πόλεμο μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Γαληνότατης Δημοκρατίας της Βενετίας. Παράφοροι έρωτες, πολεμικές εκστρατείες, διπλωματικό παιχνίδι, ραδιουργίες του «σουλτανάτου των γυναικών», άγριες πολεμικές συγκρούσεις, εξουσία και εκδίκηση είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την περίοδο της «Οθωμανικής Τουλίπας».

Το μυθιστόρημα περιγράφει τα γεγονότα από την πλευρά των επιτιθέμενων, ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Με συνέπεια στα ιστορικά ντοκουμέντα και τα δεδομένα της καθημερινής ζωής εκείνης της εποχής, αποκαλύπτει μεταξύ άλλων το σκοτεινό παρασκήνιο που οδήγησε σε μαρτυρικό θάνατο τον Πατριάρχη Κύριλλο Λούκαρη και την κατάληψη της Κρήτης από τους Οθωμανούς.

Ένας ολόκληρος κόσμος συνταράσσεται κάτω από την εξουσία πέντε σουλτάνων από το 1636 μέχρι το 1669. Η μοίρα των ανθρώπων καθορίζεται πολλές φορές από ένα καπρίτσιο του εκάστοτε σουλτάνου και το αβυσσαλέο μίσος ανάμεσα στην Καθολική και Ορθόδοξη εκκλησία, που οδήγησαν σε μια τιτανομαχία.

Η πλοκή του έργου ταξιδεύει τον αναγνώστη στα άδυτα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για να ανακαλύψει ότι ήταν μια «ελληνική υπόθεση». Μια υπερδύναμη που διοικείται από ελληνίδες σουλτάνες και έλληνες ανώτατους στρατιωτικούς και διπλωματικούς αξιωματούχους.

Η σκιά του Αλλάχ στην Κρήτη, 1645Η σκιά του Αλλάχ στην Κρήτη, 1645
Κωστής Παπαγεωργίου
Mystis
344 σελ.
Τιμή € 16,00

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.