fbpx
Άδειο άλογο

Άδειο άλογο

Πρόκειται για ένα παράξενο μυθιστόρημα, άγρια τρυφερό, ευγενικά βλάσφημο, σαρκαστικά ανθρώπινο. Είναι ένας παραληρηματικός εσωτερικός μονόλογος ενός αϋπνιακού πενηντάρη, μια ολόκληρη νύχτα, μέχρι το ξημέρωμα.

Ο ήρωάς του, ο Ηλίας Πανταζής, είναι ένας μονόχνοτος, πικρόχολος, οργισμένος, βωμολόχος, μισογύνης και μισάνθρωπος τύπος που τα έχει χάσει όλα. Για να το αντέξει, για να βγάλει τη νύχτα, αφηγείται παράξενες ιστορίες στον εαυτό του, θυμάται περιστατικά της ζωής του, αναχαράζει ό,τι τον πληγώνει και τον διασκεδάζει και, βέβαια, φαντασιώνεται εκδίκηση. Είναι μία ακόμα από τις απασφαλισμένες χειροβομβίδες, που η Κρίση έσπειρε δίπλα μας και περιμένουν ένα ελάχιστο κάτι για να εκραγούν.
Όμως, σαν γνήσιο τέκνο της βλάσφημης Γενιάς της Μεταπολίτευσης, ο Ηλίας Πανταζής ξέρει και να σαρκάζει: τους άλλους, αλλά κυρίως τον εαυτό του. Κι αυτή η χλεύη, αυτή η βγαλμένη γλώσσα προς τα όσια και τα ιερά, προς τα σοβαρά και τα θέσφατα, είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας, που πάνω της γαντζώνεται η ανθρωπιά του.

 

Άδειο άλογο
Παύλος Μεθενίτης
Εύμαρος
192 σελ.
ISBN 978-618-5162-73-3
Τιμή €12,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.