fbpx
Ίσκιλι

Ίσκιλι

Ίσκιλι. Δυτικός Πόντος. Αρχές του αιώνα. Η γενοκτονία των Ποντίων κορυφώνεται.

Ένα αγόρι πέντε χρονών, ο Κώστας, βλέπει μπρος στα μάτια του να σφάζουν οι Τούρκοι τους γονείς του. Μεγαλώνει παραπαίδι σε μια οικογένεια Τούρκων, όπου το μόνο φως στο σκοτάδι της ορφάνιας του είναι τα μάτια της Αϊλίν, το άνθος της ανατολής. Στα δεκατέσσερά του τον βρίσκουν τα ξαδέρφια του και τον παίρνουν μαζί τους σε μια πορεία λύτρωσης. Μαζί με πλήθος Ποντίων περνούν «τρία βουνά», για να φτάσουν στη Σαμψούντα κι από κει με πλοίο στη Θεσσαλονίκη. Πατούν το χώμα της πατρίδας. Πρώτος προορισμός. Πρώτη ανάσα. Και μετά πάλι μετακινήσεις για να βρουν τόπο να στεριώσουν. Γυναίκες, παιδιά, οικογένειες που κάνει και χάνει.

Μία ατελείωτη περιπέτεια η ζωή του, με στόχο τη σωτηρία από τον θάνατο και την επιβίωση μέσα στα άγρια γεγονότα της Ιστορίας. Παλεύει να βρει πατρίδα και ταυτότητα. Να ζήσει με αξιοπρέπεια. Να υπάρξει. Αυτός και τα παιδιά του. Μόνη ασπίδα, πυξίδα μόνη, η αγάπη για τη ζωή. Για να βρουν το φως. Και το βρίσκουν.

 

Ίσκιλι
Γιώτα Ιωαννίδου
Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη
248 σελ.
ISBN 978-960-602-248-7
Τιμή €15,00
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.