fbpx
Άδραξε τον χρόνο

Άδραξε τον χρόνο

Βασισμένο στη φιλοσοφία των στωικών, και μάλιστα με όρους που φαντάζουν απροσδόκητα σύγχρονοι, το βιβλίο παρουσιάζει σημαντικά αποσπάσματα της σκέψης τριών βασικών στωικών φιλοσόφων: του Σενέκα, του Επίκτητου και του Μάρκου Αυρήλιου.

Μαζί με κάθε απόσπασμα οι Ράιαν Χόλιντεϊ και Στίβεν Χάνσελμαν αφηγούνται μια ιστορία, ορίζουν ένα πλαίσιο, θέτουν μια ερώτηση ή προτείνουν μια άσκηση για να βρουν οι αναγνώστες τις απαντήσεις που ψάχνουν. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε μήνες και ημέρες: κάθε μήνας αναδεικνύει ένα ιδιαίτερο στοιχείο και κάθε ημέρα προσφέρει έναν καινούριο τρόπο σκέψης ή δράσης. Γιατί σε αυτές τις σελίδες όλες οι λέξεις μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξη.

Αυτό που τελικά οι συγγραφείς προτείνουν στον πολυάσχολο και δραστήριο αναγνώστη είναι μια πρακτική προσέγγιση και ένα καθημερινό τελετουργικό για μια καλύτερη και πιο φιλοσοφημένη ζωή.

Μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το βιβλίο είναι ένας πολύτιμος οδηγός για να διαχειριζόμαστε τις επιλογές μας, να ξεπερνάμε τις αυταπάτες μας και να ενεργούμε σύμφωνα με την ουσιαστική αξία των πραγμάτων, προσβλέποντας ταυτόχρονα στο κοινό καλό.

 

Άδραξε τον χρόνο
Μικρές σοφίες της καθημερινότητας
Ryan Holiday, Stephen Hanselman
Μετάφραση: Χριστιάνα Σακελλαροπούλου
Πεδίο
464 σελ.
ISBN 978-960-546-995-5
Τιμή: €14,50
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.