Για τον Αντώνη Φωστιέρη
Για τον Αντώνη Φωστιέρη

Για τον Αντώνη Φωστιέρη

Τις κριτικές που δημοσιεύθηκαν σε διάστημα 45 χρόνων για το έργο του Αντώνη Φωστιέρη, ενός από τους πιο διακεκριμένους ποιητές της εμβληματικής Γενιάς του ’70, ανθολόγησε, επιμελήθηκε και εξέδωσε ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεοδόσης Πυλαρινός σε έναν καλαίσθητο τόμο 480 σελίδων. Το βιβλίο έχει τίτλο Για τον Αντώνη Φωστιέρη – Κριτικά κείμενα, περιέχει συνολικά 235 κριτικές και ο κύριος κορμός του αποτελείται από τρία μέρη. Στο πρώτο καταχωρίζονται κείμενα σφαιρικής θεώρησης γύρω από την ποίησή του, το δεύτερο περιλαμβάνει τις κριτικές ταξινομημένες ανά συλλογή, και στο τρίτο ξενόγλωσσες κριτικές μεταφρασμένες στα ελληνικά.

Προηγείται μια εμβριθής εισαγωγή του Θεοδόση Πυλαρινού, που εντοπίζει τα κύρια γνωρίσματα και αποτιμά την ίδια την κριτική για τον συγκεκριμένο ποιητή, αλλά και έμμεσα για ολόκληρη τη Γενιά του ’70. Ακολουθεί ένα πλήρες εργοβιογραφικό Χρονολόγιο του Α.Φ., ενώ στο Επίμετρο παρουσιάζεται ένα εκτεταμένο Ανθολόγιο πενήντα αντιπροσωπευτικών ποιημάτων από όλες του τις συλλογές, συνιστώντας μια άμεση συνομιλία με τις επισημάνσεις της κριτικής.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά των εκδόσεων Αιγαίον, που με έδρα τη Λευκωσία έχει παρουσιάσει μέσα σε διάστημα μιας σχεδόν εικοσαετίας άλλους δέκα τόμους για σημαντικούς συγγραφείς και ποιητές, ανάμεσα στους οποίους ο Μ. Αναγνωστάκης, ο Μ. Σαχτούρης, ο Θ. Βαλτινός, ο Κ. Χαραλαμπίδης και, από τους νεότερους, ο Ν. Βαγενάς και ο Γ. Μαρκόπουλος.

 

Για τον Αντώνη Φωστιέρη
Κριτικά κείμενα
Συλλογικό
Επιμέλεια: Θεοδόσης Πυλαρινός
478 σελ.
ISBN 9789963718948
Τιμή: €19,08
001 patakis eshop

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.