fbpx
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια: 1942-1974

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια: 1942-1974

Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς ηγέτες της μεταπολεμικής Ελλάδας, η τρικυμιώδης διαδρομή του οποίου σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις επί επτά δεκαετίες, αυτοβιογραφείται, αποφασισμένος να μην κρύψει τίποτα.

Βασισμένο στις προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες παραχωρούσε επί μία δεκαετία (2007-2016) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο να δημοσιοποιηθούν μόνο μετά τον θάνατό του, το βιβλίο αυτό αποτελεί ίσως τη συγκλονιστικότερη πολιτική μαρτυρία που έχει εκδοθεί τις τελευταίες δεκαετίες.

Στις σελίδες του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν ξετυλίγει απλώς το συναρπαστικό αφήγημα της πορείας του, από τη συμβολή του στην αποφυγή εμφυλίου στην Κρήτη το 1943 και την πρώτη του είσοδο στη Βουλή το 1946 («έκανα εκλογές χωρίς κουστούμι, με τη στολή του ανθυπασπιστή») ως τον Ανένδοτο Αγώνα και την Αποστασία, και από τη Δικτατορία και τη Μεταπολίτευση ως την πρωθυπουργία του, αλλά μοιράζεται και τη βαρύνουσα άποψη του για όλα και για όλους έως το 2014.

Με τον χαρακτηριστικό του λόγο, αυτό το μοναδικό, ρέον μείγμα απλής καθαρεύουσας και κρητικής καθομιλουμένης, αναδεικνύεται ολοζώντανη η ταραγμένη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και σκιαγραφούνται με αμείλικτη ακρίβεια οι πρωταγωνιστές της.

Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει, συναρπάζει, σοκάρει, προβληματίζει. Πέρα από σημαντική πολιτική παρακαταθήκη, πέρα από βιβλίο αποκαλύψεων, είναι μια συγκλονιστική αποτύπωση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας της πατρίδας μας, σκιαγραφημένη από έναν εξαιρετικά διορατικό, ρεαλιστή και σημαντικό πολιτικό, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία εβδομήντα χρόνια της ιστορίας της.

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια: 1942-1974
1942-1974
Αλέξης Παπαχελάς, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχελάς
Παπαδόπουλος
392 σελ.
ISBN 978-960-569-795-2
Τιμή: €17,99
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Βιογραφήματα: ΑΒΒΑ

Η σειρά Βιογραφήματα παρουσιάζει έναν εντελώς νέο τρόπο προσέγγισης της ζωής των μεγαλύτερων στοχαστών και δημιουργών του κόσμου. Περιλαμβάνει τα 50 καθοριστικά γεγονότα, ημερομηνίες, σκέψεις,...

ΔΙΑΦΟΡΑ
Λεσβιακό Ημερολόγιο 2024

Για δέκατη τέταρτη χρονιά ο Παναγιώτης Σκορδάς κυκλοφόρησε το Λεσβιακό Ημερολόγιο: Γράμματα – Τέχνες – Πολιτισμός. Ο τόμος του 2024, με εξώφυλλο του ζωγράφου Άγγελου Ραζή, φιλοξενεί στις 469 σελίδες του πάνω...

ΔΙΑΦΟΡΑ
Ο καθρέφτης και το μαχαίρι

Στην έκδοση αυτή ανθολογούνται τριάντα έξι κείμενα του Μάνου Χατζιδάκι, που δημοσιεύτηκαν σε έντυπα ή εκφωνήθηκαν σε ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες σχολιασμένες με τρόπο...

ΔΙΑΦΟΡΑ
Αυτοβιογραφικό

Στα αυτοβιογραφικά που ακολουθούν γράφω τα κυριότερα σημεία του βίου μου, από την γειτονιά μου, τις σπουδές μου στην Θεσσαλονίκη και στην αλλοδαπή, τα πρόσωπα που σημάδεψαν την σταδιοδρομία μου,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.