ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Η Ψυχολογική Θεραπεία Συμπεριφοράς για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με έκθεση και παρεμποδισμό απάντησης είναι μια από τις πιο επιτυχημένες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της. Μέσα στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δεκαετιών, η πρόγνωση των ατόμων με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή έχει αλλάξει προς το καλύτερο ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της συγκεκριμένης ψυχοθεραπείας. Από τη διεθνή βιβλιογραφία θεωρείται ότι πρέπει να αποτελεί την πρώτη θεραπευτική επιλογή για τον ασθενή και την οικογένειά του. Οι οικογενειακές παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητο συμπλήρωμα της θεραπευτικής διαδικασίας. Αν δοκιμαστεί η Ψυχολογική Θεραπεία Συμπεριφοράς χωρίς να επιφέρει τα αναμενόμενα θεραπευτικά αποτελέσματα θα ήταν χρήσιμο να δοθούν συμπληρωματικά φάρμακα ή μόνο φάρμακα. Είναι γενικά παραδεκτό ότι σε κάθε θεραπευτική σχέση, η κατανόηση του υπό διερεύνηση προβλήματος και η οριοθέτησή του αφορά και στα δύο συναλλασσόμενα μέρη. Διαβάζοντας κανείς τον ανά χείρας οδηγό, διαπιστώνει ότι δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του, κινούμενος προς την παραπάνω παραδοχή.

Μέσα από την ιδιαίτερα επινοητική του εικονογράφηση και την εξαπλουστευτική του, αλλά περιεκτική και βασισμένη στα τρέχοντα δεδομένα περιγραφή της Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής, εμπλουτίζει τη σχετική ελληνική βιβλιογραφία με ένα χρήσιμο εργαλείο «επίγνωσης», όχι μόνο για τον θεραπευόμενο, την οικογένειά του και το περιβάλλον του, αλλά και για τον κάθε επαγγελματία υγείας ή και τον ενδιαφερόμενο μέσο αναγνώστη.

Κατανοώντας την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή Θοδωρής Χαλιµούρδας, Βιβή Σωτηροπούλου επιμέλεια: Νίκος Βαϊδάκης Βήτα Ιατρικές ΕκδόσειςΚατανοώντας την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Θοδωρής Χαλιµούρδας, Βιβή Σωτηροπούλου
επιμέλεια: Νίκος Βαϊδάκης
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
64 σελ.
Τιμή € 15,00

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.