fbpx
Μιχάλης Μενιδιάτης: Πετραδάκι... πετραδάκι έως την κορυφή

Μιχάλης Μενιδιάτης: Πετραδάκι... πετραδάκι έως την κορυφή

Ένα πανόραμα του λαϊκού τραγουδιού από τα μεταπολεμικά χρόνια μέχρι και τις τελευταίες ανάσες του περασμένου αιώνα και όχι μόνο.

Ο Μενιδιάτης αναδείχτηκε στις αρχές του ’60 με συνθέσεις του μέντορά του Απόστολου Καλδάρα. Νωρίτερα είχε μοιραστεί το πάλκο με πρωτοπόρους όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιώργος Μπάτης, ο Γεράσιμος Κλουβάτος, ο θρυλικός Δημήτρης Στεργίου (Μπέμπης), ο Γιώργος Λαύκας, ο Τάκης Μπίνης κ.ά.

Στη δεκαετία του ’60 ο Μενιδιάτης μεγαλούργησε με αλησμόνητα τραγούδια όπως: «Μην περιμένεις πια», «Λίγο λίγο θα με συνηθίσεις», «Περιφρόνα με, γλυκιά μου», «Πετραδάκι πετραδάκι», «Αγωνίες», «Πήραν τα στήθια μου φωτιά», «Ξημέρωσε, καλή μου», «Είδα τα μάτια σου κλαμένα», «Παράνομη αγάπη». Και στα χρόνια του ’70 αλλά και του ’80 ο Μιχάλης Μενιδιάτης είχε δυνατές στιγμές μέσα από πρωτότυπες εγγραφές και επανεκτελέσεις.

Ο Μιχάλης Μενιδιάτης μοιράστηκε τέσσερα χρόνια με τον συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη για να ξετυλίξει τη ζωή και τη δράση του, απ’ το ξεκίνημά του ως Καλογράνης στο Μενίδι μέχρι να φτάσει «πετραδάκι πετραδάκι έως την κορυφή» του λαϊκού μας τραγουδιού.

Η έκδοση έχει πολυτελή χαρακτήρα και συνοδεύεται από πλούσιο και σπάνιο φωτογραφικό υλικό, όπου μαζί με τον Μενιδιάτη φιγουράρουν κορυφαίες μορφές του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνο.

Μιχάλης Μενιδιάτης: Πετραδάκι... πετραδάκι έως την κορυφή
Κώστας Μπαλαχούτης
Μένανδρος
288 σελ.
ISBN: 978-618-5033-60-6
Τιμή: €15
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.