fbpx
Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν

Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν


Ο Albert Jack προσεγγίζει με χιούμορ και στοχασμό χίλια χρόνια εξέλιξης της ανθρωπότητας∙ παρουσιάζει αυτούς που οραματίστηκαν, αυτούς που δίδαξαν, αυτούς που αντιστάθηκαν και αυτούς που, στο τέλος, έπραξαν...

Για κάθε ιδέα που έχει βελτιώσει τη ζωή τού σύγχρονου ανθρώπου –με τρόπους που οι πρόγονοί μας ίσως δεν μπορούσαν καν να φανταστούν– υπήρξε κάποτε κάποιος μοναχικός οραματιστής που πίστεψε ότι «μπορεί να γίνει». Στον οραματιστή αυτόν σχεδόν πάντα αντιτάχθηκε μια ομάδα «φωτισμένων» συγχρόνων του που δήλωναν δημοσίως ότι «αποκλείεται να γίνει». Ε, λοιπόν, μπόρεσε κι έγινε.

Οι ασύρματες ραδιοεκπομπές του Μαρκόνι χαρακτηρίστηκαν αρχικά άσκοπες. Η θεωρία του Λουδοβίκου Παστέρ για τα μικρόβια θεωρήθηκε «ανόητη φαντασία». Από τον ασύρματο μέχρι τον υπολογιστή, και από το τηλεσκόπιο μέχρι τα διαπλανητικά ταξίδια, σχεδόν κάθε εφεύρεση γνώρισε αρχικά την άρνηση, την απόρριψη και τον χλευασμό – ώσπου, τελικά, άλλαξε τη ζωή μας. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκονται οι ιστορίες των οραματιστών που κατάφεραν, παρά τις επικρίσεις των συγχρόνων τους, να αναδειχθούν σε πρωτοπόρους της ανθρώπινης ιστορίας.

Τον Γαλιλαίο τον κορόιδευαν
Ιδέες που δεν πίστεψε κανείς, κι όμως άλλαξαν τον κόσμο
Albert Jack
Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός
Κλειδάριθμος
312 σελ.
ISBN 978-960-461-706-7
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.