fbpx
Η Αθήνα μέσα από τα μάτια μου

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια μου


Το νέο βιβλίο της Γιώτας Τριγώνη, διακεκριμένης οδοντιάτρου και επιχειρηματία, είναι ένα μοναδικό φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες της Αθήνας του σήμερα και πρωταγωνιστές ανθρώπους της καθημερινότητας. Το βιβλίο δένει αριστοτεχνικά κείμενα στα ελληνικά και στ' αγγλικά με φωτογραφίες που θα μας ταξιδέψουν στην πόλη, στα μνημεία και στην ιστορία της Αθήνας.

Άνοιξε την πύλη του ο Αδριανός και βγήκαν μνήμες, φιλόσοφοι και μάντεις ξεχύθηκαν παντού. Αρχαίοι Έλληνες και κορασίδες, χιτώνες και χλαμύδες, λευκό και απέραντο φως. Θύμισε πάλι πως ζει η αρχαία η αγορά με λύρες, κόροιβους και γλέντια και σανδαλωτά βήματα γοργά. Θυμάρι και αμάραντο μοσχομυρισμένα διάσπαρτα εκεί κι ένα κλαδί ελιάς στο χέρι του νικητή. Νύχτωσε και το περιστέρι πέταξε και βγήκε μια πανσέληνος ολόφωτη, ωχρή, να πει τι; Πως μια παρέα αστεριών μικρών θέλει να πατήσει στην ευλογημένη γη. Άκου! Φωνές αντιλαλούν, μουσικές και νότες ξεπηδούν μέσα από τις φυλλωσιές του Φιλοπάππου και κάποιος ψιθυρίζει πως ο έρωτας ακόμα ζει. 

Η Αθήνα μέσα από τα μάτια μου – Athens through my eyes
Γιώτα Τριγώνη
Μένανδρος
128 σελ.
Τιμή € 18
001 patakis eshop

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.