fbpx
Elniplex: «Τα φυλλαράκια των διακοπών και Τα φυλλαράκια της φύσης»

Elniplex: «Τα φυλλαράκια των διακοπών και Τα φυλλαράκια της φύσης»

Κάνοντας επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και σχολεία, διαπιστώνω πόσο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια το παιδί-αναγνώστης, πόσα και διαφορετικά ενδιαφέροντα έχει, πόσες δεξιότητες. Θα μπορούσα λοιπόν να πω με απόλυτη βεβαιότητα τόσο ως συγγραφέας όσο και ως μεταφράστρια βιβλίων για παιδιά και εφήβους ότι τα βιβλία Τα φυλλαράκια της φύσης και Τα φυλλαράκια των διακοπών είναι βιβλία που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των παιδιών και τη συναισθηματική τους ανάπτυξη: ευρηματικά, καλαίσθητα, πρωτότυπα, γεμάτα χιούμορ και πληροφορίες, με σωστή αναλογία κειμένου-εικόνας, παιχνιδιάρικα, όταν χρειάζεται, και σοβαρά όταν πρέπει, βιβλία ισάξια αντίστοιχων εκδόσεων του εξωτερικού, βιβλία που θα εμπλέξουν τα παιδιά σε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία μάθησης και ψυχαγωγίας.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της απόλαυσης του κοινού χρόνου με φίλους και γονείς, μιας και δεν υπάρχει σχολείο και οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, είναι εποχή κατάλληλη, λοιπόν, για να στήσουμε ένα μαγικό σκηνικό μ’ ένα βιβλίο οδηγό. Ακόμα κι αν δεν πάμε διακοπές, θα κάνουμε διακοπές παρέα με τα «φυλλαράκια» μας. Κάθε παιδί θα ταυτιστεί μ’ έναν δικό του ήρωα, θα παίξει με το παιχνίδι που θα το εμπνεύσει πιο πολύ, κι όλα μαζί θα δημιουργήσουν, καλλιεργώντας τη φαντασία και την κρίση τους. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί και να επικοινωνήσει ένα παιδί είναι το παιχνίδι. 

Οι παιδαγωγοί του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex, με συναίσθηση αυτού του ρόλου, με ευαισθησία, κέφι, εμπειρία και γνώσεις, ετοίμασαν δύο υπέροχα βιβλία 45 σελίδων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που θα πλημμυρίσουν τα καλοκαίρια τους (και όχι μόνο) με παιχνίδια, χαρά, γνώση, και θα τα τοποθετήσουν στο κέντρο της ζωής, εκεί όπου ανήκουν.

Έχουμε λοιπόν και σ’ αυτά τα βιβλία τη γνωστή παρέα –τον Άνω Κάτω, την Πίξελ, τη Φαρσί, την Τζόγια, τονΤάτσι Μίτσι Κότσι, τον Σαρδάμ, την Πόζα Λίζα και τον Αμαντέους– που αγαπούν τα μυστήρια, τις περιπέτειες, τα ταξίδια, τη φύση, τα ζώα, τη θάλασσα και… βουτάνε στο καλοκαίρι. Γεμίζουν τη βαλίτσα τους με τα απαραίτητα –σαγιονάρες, μπλουζάκια, καλτσάκια, βιβλία, μαγιό, βατραχοπέδιλα, γυαλιά, αντηλιακά, σωσίβια… ουφ! Είναι κουραστικό να ετοιμάζεσαι για διακοπές!–,αγοράζουν εισιτήριο και επιβιβάζονται στο ΕΛΝΙΠΛΕΞ ΕΞΠΡΕΣ. Για να περνάει ευχάριστα η ώρα παίρνουν μαζί τους τα Φυλλαράκια των διακοπών που είναι γεμάτα με πολλά παιχνίδια: παιχνίδια με λέξεις, με αριθμούς, με ζάρια, με στιχάκια,με αυτοκόλλητα, με ζωγραφιές, με καλοκαιρινές μεταμφιέσεις, παιχνίδια επιτραπέζια, τάγκραμ και σουντόκου.

Και το ταξίδι συνεχίζεται στο μέλλον του πλανήτη με τα Φυλλαράκια της φύσης: με εύστοχα παραδείγματα, όμορφες εικόνες και ακόμα πιο πολλά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν χωρίς να πιέζονται, έτσι απλά, σαν να μιλάμε για κάτι που μας αρέσει και μας αφορά, τι σημαίνει ρύπανση, λειψυδρία, υπερθέρμανση, σκουπίδια, μεταλλαγμένα τρόφιμα, καταναλωτισμός. Μαθαίνουν ότι όλοι μας, από μικρή ηλικία, είτε ζούμε στην Ασία είτε στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία, έχουμε τη δυνατότητα να αφήσουμε το αποτύπωμά μας στον πλανήτη και να κάνουμε καλύτερο το μέλλον του. Κι αν θεωρείτε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε στα παιδιά για τέτοιου είδους θέματα, θα σας πω ότι η γνώση, η έγνοια και η φροντίδα είναι έννοιες για τις οποίες συζητάμε νωρίς, πολύ νωρίς, για να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να επεξεργαστούν όσα βλέπουν και ακούνε γύρω τους ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι. 

Όταν ακούω τους κουρασμένους γονείς να ζητάνε απ’ τους βιβλιοπώλες «ένα βιβλίο για να απασχολούνται τα παιδιά», στεναχωριέμαι. Τα παιδιά ζουν μαζί μας, είναι εν δυνάμει δημιουργοί, μικροί καλλιτέχνες, αυριανοί επιστήμονες που χρειάζονται το ερέθισμα, τη σπίθα για να ανάψει η φλόγα και να φουντώσει το ενδιαφέρον τους για όσα μας περιτριγυρίζουν, για τον πλανήτη, για τη ζωή.

Και οι παιδαγωγοί του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex, με συναίσθηση αυτού του ρόλου, με ευαισθησία, κέφι, εμπειρία και γνώσεις, ετοίμασαν δύο υπέροχα βιβλία 45 σελίδων για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας που θα πλημμυρίσουν τα καλοκαίρια τους (και όχι μόνο) με παιχνίδια, χαρά, γνώση, και θα τα τοποθετήσουν στο κέντρο της ζωής, εκεί όπου ανήκουν.

 

Τα φυλλαράκια των διακοπών
Συγγραφική ομάδα Elniplex (Φωτεινή Βαρδάκα, Χρυσάνθη Δενδρή, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Καίτη Παρασκευά, Δώρα Πουρή)
Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Μεταίχμιο
48 σελ.
ISBN 978-618-03-0880-8
Τιμή: €7,70
001 patakis eshop

 





Τα φυλλαράκια της φύσης

Συγγραφική ομάδα Elniplex (Φωτεινή Βαρδάκα, Χρυσάνθη Δενδρή, Μαίρη Μπιρμπίλη, Απόστολος Πάππος, Καίτη Παρασκευά, Δώρα Πουρή)
Εικονογράφηση: ΡένιαΜεταλληνού
Μεταίχμιο
48 σελ.
ISBN 978-618-03-0892-1
Τιμή: €7,70
001 patakis eshop

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Φωτεινή Στεφανίδη: «Το κοτσύφι»

«Ζ’άλεντι κος ντάτα ουτ κάρα να καπίνα = Ακολούθα τον κότσυφα να σε πάει στα βάτα.» Πομακικές παροιμίες, εφ. Η Φωνή των Πομάκων της Θράκης Ακολούθησα κι εγώ το «κοτσύφι» της Φωτεινής Στεφανίδη και με πήγε όχι...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Μισέλ Φάις: «Το περίεργο μαξιλάρι»

Αρκετοί συγγραφείς βιβλίων για ενήλικες έχουν γράψει ιστορίες για παιδιά και μας έχουν χαρίσει βιβλία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφέρω ενδεικτικά τις θρασύτατες Συμβουλές για μικρά κορίτσια του Μαρκ Τουέιν, τον...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.