fbpx
Αργυρώ Μουντάκη: «Μυστικά με τον μπαμπά»

Αργυρώ Μουντάκη: «Μυστικά με τον μπαμπά»

Ένα χαριτωμένο, έξυπνο βιβλιαράκι έγραψε με πολύ κέφι και ανάλαφρο χιούμορ, κρυμμένο διακριτικά μέσα στις λέξεις, στο βάθος της καλογραμμένης ιστορίας της, προσφορά στους μικρούς της φίλους, η Αργυρώ Μουντάκη. Ένα όμορφο βιβλίο γεμάτο χαρούμενες εικόνες και μυστικά. Τις εικόνες μπορούν να τις βλέπουν όλοι και να ευχαριστιούνται, αλλά τα μυστικά, είναι μυστικά! Ο Κωνσταντίνος έχει κάποια μυστικά που κρατάει κρυφά από τη μαμά του, κρυμμένα στο μαγικό κουτί. Είναι τρομερά μυστικά που ο Κωνσταντίνος, ο μικρός ήρωας της ιστορίας, μοιράζεται αποκλειστικά με τον μπαμπά του. Με τον μπαμπά παίζουν ένα παιγνίδι κρυφά από τη μαμά. Γιατί αν τα μάθει η μαμά, τι κάνουν τότε; Ως τότε, βλέπουν!

Όμως, τα πράγματα αλλάζουν, όταν τους επισκέπτεται η φίλη του Κωνσταντίνου, η Ερατώ, με τη μαμά της, που είναι φίλη της μαμάς του. Έτσι, όταν οι μαμάδες κάθονται για τον καφέ και φιλική κουβεντούλα, τα δυο παιδιά έχουν όλο τον χρόνο της επίσκεψης δικό τους να περάσουν κι εκείνα ευχάριστα με τα παιχνίδια που αραδιάζει στο πάτωμα ανοίγοντας την ντουλάπα της κάμαράς του ο Κωνσταντίνος και βγάζει μαζί το κόκκινο κουτί με τα μυστικά καλά κλειδωμένο. Αυτό εξάπτει την περιέργεια της Ερατώς και προσπαθεί να μάθει τα μυστικά του.

Ένα όμορφο βιβλίο γεμάτο χαρούμενες εικόνες και μυστικά.

«Εδώ, στοπ! Αυτό δεν ανοίγει από κανέναν άλλο, εκτός από τον μπαμπά μου», της λέει. «Έχει τα μυστικά μας!»

Η Ερατώ δεν το βάζει κάτω. Γρήγορα καταφέρνει να μάθει τα μυστικά του φίλου της, αλλά θα αποκαλύψει κι εκείνη τα δικά της κρυμμένα μυστικά. Και στο τέλος αποφάσισαν να έχουν οι δυο τους ένα κοινό κουτί για τα μυστικά τους. Πρώτο μυστικό ήταν αυτό που έγραψε σ’ ένα χαρτάκι ο Κωνσταντίνος και το έριξε μέσα στο κουτί, το κλείδωσε και έδωσε το κλειδί στη φίλη του. Τι της έγραψε ο φίλος της, θα το ξέρει μόνο η Ερατώ. Θα το μάθετε κι εσείς, έξυπνα παιδάκια, που θα διαβάσετε αυτό το όμορφο βιβλίο. Θα σας πω μόνο πως η Ερατώ, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο φίλο της, τον Κωνσταντίνο, έκανε κάτι κρυφά από τις μαμάδες τους. Αυτό έδωσε μεγάλη χαρά στον φίλο της.

Δε χρειάζεται σοφία, για να περάσει κανείς στα παιδιά μηνύματα και να δώσει απαντήσεις και λύσεις για θέματα που αφορούν την απλή καθημερινότητά τους. Αρκεί να ξέρει την ψυχολογία των μικρών παιδιών για να προλαβαίνει τις αντιδράσεις τους και να μην καταφεύγει σε λεκτικά τεχνάσματα για εντυπωσιασμό. Η Αργυρώ Μουντάκη, με πολύ απλά μέσα και με έναν αστείο τρόπο, παίζοντας τάχα ο μπαμπάς με τον γιο του, πίσω από την πλάτη της μαμάς, ένα αθώο παιγνίδι χρησιμοποιώντας το κουτί με τα «Μυστικά με τον μπαμπά» και μια πίτσα που αρέσει στον Κωνσταντίνο, ως κίνητρο δελεαστικό, καταφέρνουν οι γονείς του τον μικρό γιο τους να τρώει ένα απαίσιο, άνοστο φαγητό που δεν αγαπούσε.

amountΗ σύμμετρη, καλοσχεδιασμένη, ντυμένη και στολισμένη με ωραία χρώματα εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση δίνει ζωντάνια σε μια απλή, συνηθισμένη καθημερινή ιστορία διαπροσωπικών ενδοοικογενειακών σχέσεων και κάνει το βιβλίο χαρούμενο και ελκυστικό. Το μικρό, εξάλλου, σχήμα και το χαρούμενο, μαλακό εξώφυλλο, κάνουν το βιβλίο εύχρηστο σε μικρά, τρυφερά χεράκια και ευχάριστο και στην αφή, εκτός από την όραση.

 

Μυστικά με τον μπαμπά
Αργυρώ Μουντάκη
εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
Διάπλαση
40 σελ.
ISBN 978-960-567-228-7
Τιμή €6,50
001 patakis eshop


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Φωτεινή Στεφανίδη: «Το κοτσύφι»

«Ζ’άλεντι κος ντάτα ουτ κάρα να καπίνα = Ακολούθα τον κότσυφα να σε πάει στα βάτα.» Πομακικές παροιμίες, εφ. Η Φωνή των Πομάκων της Θράκης Ακολούθησα κι εγώ το «κοτσύφι» της Φωτεινής Στεφανίδη και με πήγε όχι...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Μισέλ Φάις: «Το περίεργο μαξιλάρι»

Αρκετοί συγγραφείς βιβλίων για ενήλικες έχουν γράψει ιστορίες για παιδιά και μας έχουν χαρίσει βιβλία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αναφέρω ενδεικτικά τις θρασύτατες Συμβουλές για μικρά κορίτσια του Μαρκ Τουέιν, τον...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.