fbpx
Ράνια Μπουμπουρή: «Τα λαχανικά κι εγώ»

Ράνια Μπουμπουρή: «Τα λαχανικά κι εγώ»

Τα παλιά, παλιά τα χρόνια
όταν ήμουν πιο μικρός
άκουγα «λαχανικά»
και γινόμουνα καπνός…

Η Ράνια Μπουμπουρή, στο βιβλίο της αυτό με τον τίτλο Τα λαχανικά κι εγώ, με χαρούμενη αλλά και ποιητική διάθεση, έρχεται για άλλη μια φορά να μας μιλήσει/τραγουδήσει και να δώσει «λύσεις» στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς στη διατροφή των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, με τα λαχανικά.

Με το βλέμμα της μητέρας, την άριστη γνώση της γλώσσας μας και τα στοιχεία της χαρούμενης και ταυτόχρονα σοβαρής προσωπικότητάς της, έρχεται στο βιβλίο της αυτό να φέρει πιο κοντά τα παιδιά στα λαχανικά με τρόπο παιγνιδιάρικο και να τους τα γνωρίσει: το σχήμα τους, το χρώμα τους, τις ιδιότητές τους, αλλά και τη χρησιμότητά τους. Συγχρόνως γίνεται και ένα χαρούμενο «σεμινάριο» στους γονείς: «Πώς τα παιδιά σας να γνωρίσουν και να γευτούν τα λαχανικά», δίνοντας τις δικές της ευρηματικές προσεγγίσεις και παρομοιώσεις.

Για τον σκοπό αυτό γράφει έξυπνους στίχους, ώστε τα παιδιά να τραγουδήσουν πρώτα τα λαχανικά και μετά να ζητήσουν να τα γευτούν. Έτσι, με τον γνωστό, δικό της παραμυθένιο τρόπο, ξεκινά την «απογραφή» τους. Τα μεταμφιέζει. Επιστρατεύει φορτηγά, καράβια, ρόδες από ροδέλες αγγουριού, σ’ ένα θαλασσινό ταψί ταξιδεύει το πατατένιο καραβάκι, και πιο κάτω ένα κανό από κόκκινη πιπεριά τραβάει για τη στεριά, το καρότο σαν πινέλο, η αγκινάρα σαν κιθάρα… Ευφάνταστη και εμπνευσμένη, κάνει ρίμα χωρίς να χάνεται από αυτό που ουσιαστικά είναι ο στόχος του βιβλίου της: «to know us better» με τα λαχανικά, θα λέγαμε αν το προσαρμόζαμε στον ελληνικό κινηματογράφο.

Χρυσαφί το καλαμπόκι
σαν εξαίσιος θησαυρός
που ’κρυψα ως πειρατής
και τον βρήκα ως ναυαγός…

Είναι ένα βιβλίο που, ενώ συνομιλεί υπέροχα με τα μικρά παιδιά, ίσως τελικά να έχει γραφεί και για τα μεγαλύτερα παιδιά, τους γονείς!

Το βιβλίο Τα λαχανικά κι εγώ απευθύνεται σε μικρά παιδιά, από 2 ετών, ώστε από αυτή την ηλικία να γνωρίσουν και να συνηθίσουν τις γεύσεις όλων των λαχανικών, για να έχουν στη διατροφή τους όλον αυτό τον πλούτο που κάνει το πιάτο τους πολύ πιο πλήρες και πολύ πιο υγιεινό. Και παρότι είναι γραμμένο για παιδιά, απευθύνεται και στους γονείς για να μάθουν στα παιδιά αυτές τις νέες γεύσεις, παίζοντας και οι ίδιοι μαζί τους με τα σχήματα και τα χρώματά τους κάτω από τις ιδέες που η συγγραφέας τούς προτείνει.

Η εικονογράφηση της Σίσυς Κυλερτζή δίνει μια πρόσθετη αξία στο βιβλίο, καθώς οπτικοποιεί το κείμενο σε πλήρη εναρμόνιση με το πνεύμα, τη χαρά και το μήνυμα που η συγγραφέας θέλει να περάσει. Εμπνεόμενη από τα ποιήματα της Ράνιας Μπουμπουρή, γεμίζει τις σελίδες με χαρούμενα χρώματα και σχήματα. Στη συνέχεια, αυτά τα σχήματα γίνονται μια ευχάριστη πρόσκληση στα παιδιά για να τραγουδήσουν μαζί με τη μαμά/μπαμπά/παιδαγωγό τους στίχους που με τόσο κέφι γράφτηκαν, προκαλώντας τα ταυτόχρονα να δοκιμάσουν και τις γεύσεις όλων των λαχανικών, που θα μπουν πλέον στη διατροφή τους.

rmpompΕίναι ένα βιβλίο που, ενώ συνομιλεί υπέροχα με τα μικρά παιδιά, ίσως τελικά να έχει γραφεί και για τα μεγαλύτερα παιδιά, τους γονείς! Να το αποκτήσετε, θα διασκεδάσετε και θα τραγουδήσετε κι εσείς μαζί του!

 

Τα λαχανικά κι εγώ
Ράνια Μπουμπουρή
εικονογράφηση: Σίσυ Κυλερτζή
Ψυχογιός
40 σελ.
ISBN 978-618-01-2777-5
Τιμή €6,60
001 patakis eshop


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Lucia Giustini: «Ο βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο»

«Πριν από πολύ καιρό, βασίλευε ένας βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο…» Έτσι αρχίζει το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέα Λουτσία Τζιουστίνι, σε εικονογράφηση του Σάντρο Ναταλίνι, που μας φέρνουν...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Μαρίζα Ντεκάστρο: «Άλκη Ζέη: Μάτια σαν γαλάζια θάλασσα»

Το κάθε νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Και όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και για τη μορφή του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι το βιβλίο είναι και αντικείμενο, το οποίο, αν είναι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.