fbpx
Kit Chase: «Φούσκες»

Kit Chase: «Φούσκες»

Αρκεί μια ιδέα και σαπουνόφουσκες να σχεδιάσεις, να οργανώσεις, να δώσεις νόημα και περιεχόμενο σε κενές φούσκες και να σκαρώσεις μια απλή ιστορία με σκοπό, μέσα από ένα χαρούμενο περιβάλλον αποτυπωμένο στις σελίδες ενός πανέμορφου βιβλίου, να μιλήσεις στα πολύ μικρά παιδιά για θέματα πολύ σοβαρά με απλό, παιγνιώδη τρόπο;

Όσο κι αν αυτό μοιάζει δύσκολο, αν το επιχειρήσεις, αρκούν πολύ απλά πράγματα να κάνεις... θαύματα.

Κάπως έτσι θα σκέφτηκε η Κιτ Τσέις και ζωγραφώντας φούσκες έγραψε ένα πολύ όμορφο, ένα χαριτωμένο βιβλίο για να κάνει τον «καλύτερό της φίλο, τον Άνταμ, που κάνει την κάθε μέρα μια χαρούμενη περιπέτεια», όχι μόνο χαρούμενο, αλλά να μάθει μερικά χρήσιμα πράγματα με έναν πολύ απλό τρόπο:

Ένα μοναχικό μικρό Καγκουρό σε μια γωνιά της μεγάλης γης για μοναδική του συντροφιά στο καθημερινό παιγνίδι έχει το κουβαδάκι του κι ένα καλαμάκι και παίζει με το σαπουνόνερο κάνοντας σαπουνόφουσκες. Πολλές φούσκες μικρές και μεγάλες. Τις φυσάει να πάνε στην απέναντι γωνιά, όπου ένα Κοάλα παίζει μόνο του με τις φούσκες. Κι όταν κάνει το Καγκουρό να του μιλήσει, το Κοάλα φοβάται και σκαρφαλώνει στο δέντρο. Όμως το Καγκουρό εξακολούθησε την προσπάθεια να πλησιάσει το μοναχικό Κοάλα στέλνοντάς του συνέχεια φούσκες μικρές και μεγάλες σε διάφορα σχήματα. Έναν ολόκληρο κόσμο από τις φούσκες του δημιούργησε που κόλλησαν κι έγινε ένα τεράστιο φουσκο-τέρας! Κατατρόμαξε το ίδιο το Καγκουρό από το έργο του και ζήτησε βοήθεια.

Μια ιστορία που δείχνει πως με απλό τρόπο μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδάκια για πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η παραδοχή του διαφορετικού, η συνύπαρξη και η συμπόρευση.

Τότε το Κοάλα τού έδειξε τον τρόπο πώς να νικήσουν το φουσκο-τέρας. Και τα δυο ζωάκια μαζί κατατρόπωσαν το τρομερό δημιούργημά τους μ’ έναν έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο: χάρη στη φαεινή ιδέα που κατέβασε από το μυαλό του το Κοάλα στο άψε σβήσε έκαναν το φουσκο-τέρας λιώμα. Έγιναν φίλοι. Και συνέχισαν να κάνουν φούσκες με σαπουνάδες. Όταν συναντιούνται, γεμίζει ο ουρανός με σαπουνόφουσκες!

kit chaseΑπλή, χαριτωμένη ιστορία, διασκεδαστική για μικρά παιδιά. Μια ιστορία που δείχνει πως με απλό τρόπο μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδάκια για πολύ σοβαρά θέματα, όπως είναι η φιλία, η αγάπη, η παραδοχή του διαφορετικού, η συνύπαρξη και η συμπόρευση.

 

Φούσκες
Κιτ Τσέις
μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Διάπλαση
40 σελ.
ISBN 978-960-567-180-8
Τιμή €9,90
001 patakis eshop


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Ευγένιος Τριβιζάς: «Ένας κατσούφης βασιλιάς»

Με δύο νέα βιβλία έκλεισε το 2023 για τον Ευγένιο Τριβιζά, το όνομα του οποίου είναι, για πολλούς, συνώνυμο με την παιδική λογοτεχνία στη χώρα μας: Τρισδαιμόνα, η μάγισσα που ξεγέλασε τον Αϊ-Βασίλη, σε...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΠΑΙΔΙΚΑ
Lucia Giustini: «Ο βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο»

«Πριν από πολύ καιρό, βασίλευε ένας βασιλιάς που δεν ήθελε να κάνει πόλεμο…» Έτσι αρχίζει το βιβλίο της Ιταλίδας συγγραφέα Λουτσία Τζιουστίνι, σε εικονογράφηση του Σάντρο Ναταλίνι, που μας φέρνουν...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.