fbpx
Κυριάκος Αθανασιάδης: «Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου»

Κυριάκος Αθανασιάδης: «Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου»

Όχι μονάχα οι σκύλοι, αλλά γενικά τα ζώα και ιδιαίτερα τα κατοικίδια μπορούν να μας διδάξουν πολλά για τη ζωή. Στο βιβλίο Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου,ο φιλόζωος συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης ασχολείται με αυτά που μπορούν οι σκύλοι να μας διδάξουν προκειμένου να ζήσουμε καλύτερα, να γίνουμε δηλαδή πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί, αλλά κυρίως, πιο ευτυχισμένοι. Ο Κυριάκος Αθανασιάδης έχει στο σπίτι του μία γάτα και τρεις σκύλους εδώ και πολλά χρόνια, οπότε είναι ο πλέον κατάλληλος για να μας μεταλαμπαδεύσει τις χρήσιμες γνώσεις που αποκόμισε από τη μακροχρόνια αυτή συμβίωση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζωή όλων μας αλλάζει προς το καλύτερο, όταν κάνουμε το μεγάλο βήμα και αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο ζώο. Κάθε κατοικίδιο έχει να μας διδάξει και διαφορετικά πράγματα, ιδιαίτερα οι σκύλοι, οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου. Ο Αθανασιάδης συγκέντρωσε στο βιβλίο αυτό 50 απλές συμβουλές βγαλμένες μέσα από την παρατήρηση των σκύλων του και διατείνεται ότι, αν κατορθώσουμε να εφαρμόσουμε στη ζωή μας έστω και μία ή μερικές από αυτές, τότε θα δούμε μεγάλη διαφορά. Διότι οι συμβουλές από τα βιβλία αυτοβελτίωσης, όπως το παρόν πόνημα, δεν δύνανται να εφαρμόζονται πάντοτε κατά γράμμα. Τι μπορούμε, επομένως, να αλλάξουμε στις καθημερινές μας συνήθειες σύμφωνα με τη «σκυλίσια» οπτική και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας;

Πρώτ’ απ’ όλα, παρατηρώντας τους μικρούς κατοικίδιους φίλους μας παρατηρούμε πως, όλα όσα κάνουν καθημερινά, τα κάνουν με αγάπη και αφοσίωση. Αγάπη και αφοσίωση δείχνουν επίσης στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν, όπως και γενναιοδωρία κι εμπιστοσύνη.

Ένα αισιόδοξο βιβλίο, στο οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε καθημερινά, δεδομένου ότι μας προσφέρει 50 διαφορετικές ιδέες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν διαθέτουμε σκύλο.

Οι σκύλοι ενθουσιάζονται με τις αλλαγές, στις οποίες δεν είναι αντίθετοι, αλλά και με τα διάφορα μικροπράγματα της καθημερινότητας και δεν διστάζουν να δείξουν τη χαρά τους. Επίσης, είναι ευγνώμονες για αυτά που έχουν και αποδέχονται τόσο τον εαυτό τους, όσο και τους άλλους, όπως είναι. Είναι αισιόδοξοι και δεν διστάζουν να δείξουν ξεκάθαρα αυτό που θέλουν και να το απαιτήσουν από τους άλλους.

Οι σκύλοι φροντίζουν τον εαυτό τους. Ξέρουν τη μεγάλη σημασία που έχει για τη ζωή μας μία βόλτα στον ήλιο, η ξεκούραση, ο ύπνος, αλλά και το πολύ νερό και το τέντωμα για τους μυς μας! Οι σκύλοι ασκούνται καθημερινά – και μετά βέβαια ξεκουράζονται. Και ακολουθούν πάντοτε το ένστικτό τους, ξέρουν δηλαδή να ακούν τον εαυτό τους. Ξέρουν να συγχωρούν και να συμπονούν, ξέρουν να ικανοποιούν την περιέργειά τους, αποφεύγουν να μπλέκουν σε περιττούς καβγάδες και δείχνουν την απαραίτητη υπομονή όταν χρειάζεται.

ky athanasiadis23Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους, όχι μονάχα στους φιλόζωους. Ένα αισιόδοξο βιβλίο, στο οποίο μπορούμε να ανατρέχουμε καθημερινά, δεδομένου ότι μας προσφέρει 50 διαφορετικές ιδέες για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ακόμα κι αν δεν διαθέτουμε σκύλο.

 

Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου
Πώς να γίνετε δημιουργικοί, παραγωγικοί και ευτυχισμένοι
Κυριάκος Αθανασιάδης
Κλειδάριθμος
238 σελ.
ISBN 978-960-645-283-3
Τιμή €15,50
001 patakis eshop


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΦΟΡΑ
Anne Plantagenet: «Η μοναδική Μαρία Καζαρές»

Υπάρχει η νιότη. Υπάρχει το γήρας. Επέλεξα να γεράσω στο μεσουράνημά μου. Μαρία Καζαρές Βιβλίο-βιογραφία μιας σπουδαίας γυναίκας, που έζησε πλάι αλλά και στη σκιά του Αλμπέρ Καμύ. «Η φωνή της είναι σκοτεινή,...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΦΟΡΑ
«Προσωπικό αρχείο αρχηγού ΕΔΕΣ στρατηγού Ναπολέοντος Ζέρβα (περιόδου 1942-1944)»

Ο Ναπολέων Ζέρβας (Άρτα, 1891 – Αθήνα, 1957), στρατιωτικός, κινηματίας, ιδρυτής-αρχηγός του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ) και πολιτικός, υπήρξε ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα του 20ού...

ΚΡΙΤΙΚΕΣ > ΔΙΑΦΟΡΑ
Κατερίνα Τσιρίδου – Τάσος Κακλαμάνης: «Μαρίκα Νίνου / Ευαγγελία Αταμιάν: “Σαν άστρο εβασίλεψα”»

Είναι ένα βιβλίο με θέμα τη ζωή της Μαρίκας Νίνου, που συνέγραψαν η Κατερίνα Τσιρίδου και ο Τάσος Κακλαμάνης με τη βοήθεια της Ευαγγελίας Αγαπητού, μεγαλοπρεπές, τέτοιο που να αξίζει στη μεγάλη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.