fbpx
«Τα πιο όμορφα ημερολόγια για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά» της Μυρτώς Αθανασοπούλου

«Τα πιο όμορφα ημερολόγια για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά» της Μυρτώς Αθανασοπούλου

Είναι η εποχή που περνάμε πολλές ώρες μελετώντας τους πάγκους των βιβλιοπωλείων, και την προσοχή μας πολύ συχνά τραβούν τα ημερολόγια της επόμενης χρονιάς, μια ιδανική επιλογή για δώρο. Αστεία, με ενδιαφέροντα κείμενα, αισιόδοξα, αισθητικά άψογα αλλά και χρηστικά, αυτά είναι τα πιο ωραία ημερολόγια που κυκλοφορούν, και θα μας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται.

 

Ποιητικό Ημερολόγιο 2017

Πιστό στις αρχές της παράδοσης, στις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού και για εικοστή δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κυκλοφορεί το Ποιητικό Ημερολόγιο με επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη.
Κοσμείται με χαρακτικά του Βασίλη Γεωργίου. Κάθε μέρα (ολοσέλιδη) περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες κι ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα. Ανθολογούνται ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από τον Ησίοδο στον Κωστή Παλαμά, από τον Κ. Π. Καβάφη στην Κική Δημουλά. Περιέχει ποιήματα επετειακά, ποιήματα για καθημερινή ανάγνωση.

Το Ποιητικό Ημερολόγιο είναι μια καινούργια ανθολογία ποίησης που κυκλοφορεί κάθε χρόνο. Δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ποιήματα και δεν προβάλλονται μόνο κλασικοί δημιουργοί, αλλά και σύγχρονοι, που επιβεβαιώνουν την εξελικτική πορεία της ελληνικής ποίησης.

Ποιητικό Ημερολόγιο 2017
Επιμέλεια - Ανθολόγηση: Γιάννης Κορίδης
Ιωλκός 392 σελ. ISBN: 978-960-426-901-3 Τιμή: €15,00


Ημερολόγιο 2017: Τα παιδία... λέγειΈνα ημερολόγιο με τις πιο αστείες ατάκες των παιδιών μας, που με πολλή φροντίδα συνέλλεξαν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και φέτος. Λογάκια που θα μας ταξιδέψουν πίσω, θα μας κάνουν να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Μα πάνω απ’ όλα θα μας υπενθυμίσουν τι σημαίνει να είσαι παιδί.

Ημερολόγιο 2017: Τα παιδία... λέγει
Εικονογράφηση: Έλλη Γρίβα
Παπαδόπουλος 224 σελ. ISBN 978-960-569-618-4 Τιμή € 7,99



Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις«Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις κι όταν σου λέω λεμόνι να κρύβεσαι», λέγαμε όταν παίζαμε κρυφτό, κι από εκεί έρχεται η έμπνευση για τον τίτλο του ημερολογίου της Αιώρας για το 2017. Το ημερολόγιο κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, εβδομαδιαίο και ημερήσιο, σε τέσσερα (4) και δύο (2), αντίστοιχα, διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου.

Tα κείμενα που φιλοξενούνται, μέσα από τη θεματική ποικιλία και την πολυφωνία τους, αποπνέουν θετική διάθεση, εμπνέουν αισιοδοξία και προτρέπουν στη βελτίωση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας.

Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
Αιώρα 128 σελ. ISBN 978-618-5048-59-4 Τιμή: €7,90



ΚΥΡ 2017: Πρώτη φορά πουθενάΟι εκδόσεις Διόπτρα υποδέχονται το 2017 με τον ΚΥΡ, έναν απ’ τους κορυφαίους Έλληνες γελοιογράφους. Ο ΚΥΡ αποδομεί την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, χαρίζοντας τρανταχτά γέλια.

ΚΥΡ 2017: Πρώτη φορά πουθενά
Εικονογράφηση: ΚΥΡ
Διόπτρα 128 σελ. ISBN 978-960-605-177-7 Τιμή: €16,60

 



Ημερολόγιο καλοτυχίας 2017Το 2017 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Ρωσική Επανάσταση, η οποία πλαισιώθηκε από το κίνημα της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Ο όρος «Ρώσικη Πρωτοπορία» δόθηκε από τους ιστορικούς της τέχνης μεταγενέστερα και αφορά το σύνολο των καλλιτεχνικών κινημάτων και ρευμάτων που εμφανίστηκαν στη Ρωσία την εικοσαετία 1910-1930 και τα οποία –παρά τις μεταξύ τους διαφοροποιήσεις και τις έντονες συχνά διαμάχες– είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την απόρριψη του καλλιτεχνικού παρελθόντος και την αναζήτηση καινοτόμων μορφών και μέσων έκφρασης στα διάφορα είδη της τέχνης και τη μεταξύ τους σύνδεση, στο φως των συνταρακτικών κοινωνικο-οικονομικών εξελίξεων εκείνης της περιόδου.

Ρωσική πρωτοπορία - Ημερολόγιο 2017
Γκοβόστης 384 σελ. ISBN 978-960-606-013-7 Τιμή € 15,00



Ημερολόγιο 2017: Μια φωτογραφία - Μια ιστορίαΜε αφορμή τη νέα χρονιά ένα ημερολόγιο-συλλογή ιστοριών από τους συγγραφείς των εκδόσεων Μεταίχμιο, οι οποίοι αναδιηγούνται μια στιγμή του παρελθόντος με αφορμή μια προσωπική τους φωτογραφία. 45 συγγραφείς, 45 φωτογραφίες – ιστορίες. Ένα ημερολόγιο για το 2017 σαν κλείσιμο ματιού στον χρόνο που περνά.

Ημερολόγιο 2017: Μια φωτογραφία - Μια ιστορία
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ελένη Μπούρα, Ειρήνη Χριστοπούλου
Μεταίχμιο 210 σελ. ISBN 978-618-03-0781-8 Τιμή: €9,90



Πολλαπλές αρχαιότητες: Επιτραπέζιο εβδομαδιαίο ημερολόγιο 2017Εδώ και 24 χρόνια, η Εταιρεία Συγγραφέων εκδίδει λογοτεχνικά θεματικά ημερολόγια με πρωτότυπο θέμα, κείμενα μελών της, με τη συμπαράσταση πολλών εκδοτικών οίκων και με εικονογράφηση από καθιερωμένους καλλιτέχνες. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με νέο, εργονομικό σχήμα, κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις Πατάκη τα ημερολόγια «Οδυσσέας» (ένας διεθνής ελληνικός μύθος), με εικονογράφηση του Γιάννη Στεφανάκι, «Γέφυρες», με φωτογραφίες του Ανδρέα Σμαραγδή, «Φεγγάρι» με εξώφυλλο του Γιώργου Ρωμανού.

Η «σύγχρονη» αρχαιότητα, όπως την προσλαμβάνουν οι σημερινοί συγγραφείς που ζουν σ᾽ αυτόν τον βεβαρυμένο τόπο, αλλά και όπως διανθίζεται από τις φωτογραφίες του εξαίρετου Σωκράτη Μαυρομμάτη, επεξεργασμένες ειδικά για την παρούσα έκδοση, και που φωτίζουν την υφή των αρχαίων πραγμάτων, αποτελεί μια σύγχρονη πολιτιστική πρόκληση. Σε αυτήν απαντάνε, με τα αδημοσίευτα ή δημοσιευμένα κείμενα τους, 106 συγγραφείς, μέλη της Εταιρείας, προσεγγίζοντας τόπους, μύθους, αισθήσεις και αισθήματα από την επαφή τους με τον ιστορικό κόσμο.

Πολλαπλές αρχαιότητες: Επιτραπέζιο εβδομαδιαίο ημερολόγιο 2017
Με κείμενα 106 μελών της Εταιρείας Συγγραφέων
Επιμέλεια: Δημήτρης Χουλιαράκης, Δημήτρης Καλοκύρης
Φωτογράφιση: Σωκράτης Μαυρομμάτης
Πατάκης - Εταιρεία Συγγραφέων 120 σελ. ISBN 978-960-16-7155-0 Τιμή: €11,90

 

Ημερολόγιο καλοτυχίας 2017

Οι εκδόσεις Μύρτος συνεχίζουν και φέτος την παράδοση µε ένα ξεχωριστό, αισιόδοξο ηµερολόγιο. Ένας χρόνος φεύγει, ένας νέος χρόνος έρχεται... Το Ηµερολόγιο Καλοτυχίας 2017, εµπνευσµένο από την αρχαία γνώση, τις λαϊκές παραδόσεις και τα έθιµα της χώρας µας καθώς και τη σοφία άλλων λαών, περιέχει σύµβολα προστασίας, όµορφα αντικείµενα, γούρια και φυλαχτά που λειτουργούν σαν µαγνήτης για να φέρουν το καλό στη ζωή µας. Ανακαλύψτε µέσα στις σελίδες του καλά φυλαγµένα µυστικά και συνεχίστε σε πείσµα των καιρών κάποιες από τις παλιές συνήθειες. Έτσι, για να µη χάσει η ζωή τη µαγεία της!

Ημερολόγιο καλοτυχίας 2017
Ένα γούρι για καλή χρονιά
Σάρα Φαφούτη
Μύρτος 144 σελ. ISBN 978-960-6866-64-7 Τιμή: €12,00


Καταφύγια του νερού - Ημερολόγιο 2017«Το νερό είναι ταυτόχρονα και το θέμα και το βασικό υλικό της καινούργιας μου ζωγραφικής δουλειάς. Κάθε έργο κι ένα καταφύγιο, όπου μέσα του, μέσα από τα χρώματα, τα σχήματα και τα συναισθήματα που άφησε πίσω του το νερό, φανερώνεται η μυστική, δημιουργική του παρουσία. Σαν διαλύτης γίνεται ένα με τα χρώματα, τις χρωστικές, διεισδύει στη δομή του χαρτιού, του ξύλου, του καμβά. Σαν υγρασία, με μια λεπτεπίλεπτη δομή, απλώνεται στις λευκές επιφάνειες, αγκαλιάζει τα πράγματα και τις φόρμες, συμπλέκεται με όλα και τους δίνει ζωή, χρωματίζει κι αποχρωματίζει, διαλύει, προσθέτει, αφαιρεί. Πυκνώνει, αραιώνει και αραιώνεται. Και στο τέλος το ίδιο αποσύρεται σιωπηλά, εξατμίζεται, δεν εντοπίζεται πλέον πουθενά, αλλά ολόκληρο το έργο δεν είναι παρά συνταιριαγμένα ίχνη της ενεργούς παρουσίας του.

Το νερό ακούει, έχει μνήμη, καταγράφει. Είναι ένας καθρέφτης, αλλά και προωθητής των αισθημάτων, των λογισμών και των σκέψεων μας. Κατά τον Dr Masaru Emoto, στο βιβλίου του "Το μυστικό μήνυμα του νερού", το νερό αλλάζει την κρυσταλλική του δομή ανάλογα με το τι συμβαίνει στο περιβάλλον του. Ακούει, διαβάζει, συναισθάνεται. Δεν είναι καθόλου τυχαία η θέση και σημασία που του έχει δοθεί σε όλες τις θρησκευτικές παραδόσεις. Αν σκεφτούμε ότι ο άνθρωπος αποτελείται κυρίως από νερό καταλαβαίνουμε την δύναμη που έχουν οι μεταμορφώσεις του νερού μέσα μας. Αν σκεφτούμε επίσης ότι στη ζωγραφική πράξη είναι το μέσο, ένα είδος αριστοτελικής μεσότητας ενδεχομένως, καταλαβαίνουμε πως μπορεί να συμπλεύσει με τα χρώματα, να συνταιριαχτεί μαζί τους και με τις διαθέσεις και τα συναισθήματα του δημιουργού και να γίνει ο αόρατος παράγοντας που βοηθά την ύλη να εκφράσει στο σώμα της, να φανερώσει, να κάνει ορατά πάνω της τα συναισθήματα» σημειώνει ο Xρήστος Kεχαγιόγλου για το νέο ημερολόγιο των εκδόσεων Εν Πλω που περιέχει 12 ζωγραφικά του έργα και 12 ποιήματα του Σωτήρη Κακίση.

Καταφύγια του νερού - Ημερολόγιο 2017
12 ποιήματα του Σωτήρη Κακίση
Χρήστος Κεχαγιόγλου
Εν Πλω 12 σελ. ISBN 978-960-9550-90-1 Τιμή: €9,99


Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2017Η αισιοδοξία γεννιέται σε κάθε καρδιά που ζητάει το αυθεντικό και αποστρέφεται το ψεύτικο. Σ’ αυτό το ημερολόγιο θα βρούμε ιδέες που θα μας εμπνεύσουν για να γεμίσουμε με αισιοδοξία, να βρούμε το χαμόγελό μας και να επηρεάσουμε θετικά τους γύρω μας.

Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2017
Σμαρούλα Παντελή
Μίνωας 352 σελ. ISBN 978-618-02-0724-8 Τιμή: €9,99

 


Συλλεκτικό ημερολόγιο 2017, Φαίνετ' απ' τη ζωή μου ζωή πέρασε κάποτεΤο ξεχωριστό αυτό συλλεκτικό ημερολόγιο, που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν οι εκδόσεις Άγκυρα, περιέχει 12+1 ποιήματα της μεγάλης μας ποιήτριας Κικής Δημουλά, τα οποία συνοδεύονται από 13 έγχρωμα κολάζ, καθώς και δώδεκα ακόμα έργα, που προηγούνται του κάθε μήνα, από τον ζωγράφο και σκηνογράφο Ντίνο Πετράτο. Κεντρικό πρόσωπο στα κολάζ του Ντίνου Πετράτου είναι η ίδια η ποιήτρια, φωτογραφημένη σε διάφορες περιόδους της ζωής της. Στις πρώτες σελίδες του ημερολογίου συγκινεί το ευχετήριο, από καρδιάς, σημείωμα της ποιήτριας για το νέο έτος, προς όλους τους αναγνώστες.

Η πρωτότυπη βιβλιοδεσία του ημερολογίου, είτε υπό τη μορφή μικρού άλμπουμ είτε βιβλίου, διευκολύνει πολύ τη χρήση του για τον εβδομαδιαίο και μηνιαίο προγραμματισμό του αναγνώστη.

Συλλεκτικό ημερολόγιο 2017, Φαίνετ' απ' τη ζωή μου ζωή πέρασε κάποτε
Κική Δημουλά
Εικονογράφηση: Ντίνος Πετράτος
Επιμέλεια: Χαρά Μπιρμπίλη
Άγκυρα 224 σελ. ISBN 978-960-547-322-8 Τιμή: €12,90



Ημερολόγιο θετικής σκέψης 2017Καλημέρα κάθε μέρα! Εντάξει, ίσως όχι κάθε μέρα, πάντως σ’ αυτό το ημερολόγιο θα βρούμε μικρές συμβουλές, παροτρύνσεις και ιδέες που θα μας έδινε ένας καλός φίλος. Φτάνει το κατσούφιασμα λοιπόν, με λίγη τύχη –που θα προκαλέσουμε εμείς– όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το ευχηθούμε πραγματικά και να το πιστέψουμε. Άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι να απολαμβάνουμε αυτά που έχουμε. Ένα αισιόδοξο ημερολόγιο με τις υπέροχες ζωγραφιές της Μυρτώς Δεληβοριά.

Ημερολόγιο θετικής σκέψης 2017
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Παπαδόπουλος 352 σελ. ISBN: 978-960-569-619-1 Τιμή: €5,99



Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία: Ημερολόγιο 2017«Αχ! Ένας χρόνος πέρασε... Σαν ένα σίριαλ σε κανάλι που δεν πήρε άδεια και έκλεισε. Κι οι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, τα δάνεια γράφτηκαν στο χιόνι, οι μεγαλοπαρουσιαστές είναι ακόμα πλούσιοι και οι μέτοχοί του είναι ακόμα πάμπλουτοι. Σαν μια σωσίβια λέμβος στην οποία στοιβάχτηκαν άμοιροι αλλοεθνείς, που όσους μπορέσαμε περισυλλέξαμε, για να τους κατηγορούμε στο μέλλον ότι μας παίρνουν τις δουλειές και μπουκάρουν στα σπίτια μας. Σαν ένα συναρπαστικό κυνήγι ελπίδας. Πόσα πόκεμον θα αιχμαλωτίσουμε; Πόσες σχέσεις θα πουλήσουμε για να επιβιώσουμε; Πόσα λάικ θα πάρουμε στο instagram; Πόσα παιχνίδια θα πιάσουμε στο στοίχημα;

Σαν ένα αστείο. Κλεμμένο από κάποιον άγνωστο.

Σαν μια σύνδεση με free megabytes και απεριόριστο χρόνο πολυλογίας, που ισούται με το χρόνο που ξοδεύουμε για να καταλήξουμε ότι δεν συνεννοούμαστε. Σαν μια διαδήλωση όπου δεν πήγαμε γιατί «πού να τρέχουμε τώρα μες στα κρύα και στους καύσωνες». Σαν μια ακυρωμένη παράσταση γεμάτη παλλόμενα πέη που ξεχειλίζει από το νεοελληνικό DNA – και χάσαμε την ευκαιρία να μάθουμε ποιος την έχει πιο μεγάλη και πόσο ζυγίζει του τσολιά.

Αχ! Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που όλοι μάς ήθελαν τελειωμένους και κατεστραμμένους. Μα λάθεψαν. Γιατί εμείς είμαστε εδώ και χαιρόμαστε τη ζωή. Εδώ στα Φίτζι. Για να κάνουμε πρώτοι απ’ όλους Πρωτοχρονιά και να τραγουδήσουμε με κιθάρες στην παραλία: Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Φιτζιανέ, Φιτζιανέ-ε-ε.

Εκ μέρους του 2017».

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία: Ημερολόγιο 2017
...και καλοί τοίχοι όπου και αν πας
Συλλογικό έργο
Καστανιώτης 128 σελ. ISBN 978-960-03-6106-3 Τιμή: € 8,48


Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2017Δεν υπάρχει δρόµος, το εύκολο ή το δύσβατο πέρασµα, που δεν θα τον διαβεί ο άνθρωπος, για ν’ αναζητήσει όλους τους καρπούς απ’ το δέντρο της ζωής και να τους αποκτήσει. Κι όµως, όσο πιο πολλά κατακτά ο άνθρωπος, όσο πιο µακριά κοιτάζει, ακόµα και στις µέρες της υπεραφθονίας και των πλεονασµάτων του, πάντοτε τον αληθινό του εαυτό θ’ αναζητεί, «γυρεύοντας το παλιό του σπίτι», όπως λέει ο σεφερικός στίχος. Ο άλλος του εαυτός τρέπεται τότε στις πολύτιµες ουσίες που συγκροτούν τον άνθρωπο ως ηθική και συναισθηµατική υπόσταση: στον έρωτα και στη φιλία, στην αγάπη, στην πίστη σε ιδανικά, στις παιδικές µνήµες και στις πατρίδες της ψυχής, στην ακατανόητη οµορφιά που ’χουν τα νιάτα εντός του, στη µοναδική αξία που µόνο «ο έπαινος του Δήµου και των Σοφιστών» µπορεί ν’ απονείµει.

Στο «Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο» του 2017, 29 ξεχωριστοί και φηµισµένοι Νεοέλληνες συγγραφείς γεµίζουν µε την τέχνη τους όλα τα δυσαναπλήρωτα συναισθηµατικά κενά και ακυρώνουν κάθε ανεπάρκεια, χάσµα και απουσία απ’ ό,τι µπορεί ν’ αποτελεί διαρκή και βαθιά επιθυµία για τον αιώνιο άνθρωπο.

Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2017
Πόσο μου λείπεις
Ανθολόγηση-Επιμέλεια: Κώστας Σταμάτης
Πατάκης 214 σελ. ISBN 978-960-16-7025-6 Τιμή: €12,50


Ημερολόγιο τοίχου WWF 2017«Πώς θα ήταν τα όνειρα των παιδιών αν δεν υπήρχαν τα λιοντάρια, οι τίγρεις και τα δελφίνια; Μερικά είδη είναι τόσο ισχυρά στη φαντασία μας, που αποτελούν για μας τα ζωντανά πρόσωπα της βιοποικιλότητας. Η μάχη για τη διατήρησή τους είναι η ίδια μάχη για να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με τη φύση. Τα ζώα αυτά είναι εξίσου ισχυρές παρουσίες στη φυσική ζωή του πλανήτη μας. Τα προστατεύουμε, γιατί μαζί τους προστατεύουμε τα σπάνια οικοσυστήματα που τα στηρίζουν. Ακόμα, διασώζουμε πολλές, λιγότερο «διάσημες» υπάρξεις, που μπορεί σ’ εμάς να παραμένουν άγνωστες, όμως μαζί τους αποτελούν την άρρηκτη αλυσίδα της ζωής.

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν μοναδικό πλανήτη! Η Γη, ο «ζωντανός πλανήτης», φιλοξενεί ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο ζωής, ομορφιάς και ενέργειας. Μια φυσική κληρονομιά εκατομμυρίων χρόνων, η οποία όμως σήμερα απειλείται περισσότερο από ποτέ! Ζούμε στην Ελλάδα, έναν από τους πιο προικισμένους τόπους του πλανήτη! Αν και πολύ μικρή χώρα στον χάρτη, εδώ διαβιούν πολλά σπάνια είδη ζώων, όπως η μεσογειακή φώκια, η χελώνα καρέτα, ο αργυροπελεκάνος, το τσακάλι. Τα ζώα αυτά ζουν σε περιοχές με μεγάλη οικολογική αξία, στις θάλασσες, στα βουνά και στις λίμνες μας.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την προστασία της φύσης αυτής, μαθαίνοντας τα μυστικά της και προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους. Όμως, «ένα πάντα δεν μπορεί να κάνει τα πάντα»! Σε όλη αυτή την προσπάθεια, εσύ έχεις ενεργό ρόλο! Οι καθημερινές επιλογές σου –το τι τρως, πόσο νερό ξοδεύεις για το μπάνιο σου, πού πετάς τα σκουπίδια σου– καθορίζουν το μέλλον της φύσης που μας περιβάλλει. Έλα λοιπόν να προστατεύσουμε μαζί τα όμορφα τοπία, τα μοναδικά ζώα και φυτά μας, αλλά και να φτιάξουμε παρέα ένα μέλλον όπου ο άνθρωπος και η φύση θα συνεχίζουν να ζουν μαζί αρμονικά. Είσαι μαζί μας;»

Μέρος των εσόδων της έκδοσης θα διατεθεί για την υποστήριξη του WWF EΛΛΑΣ.

Ημερολόγιο τοίχου WWF 2017
Ψυχογιός 28 σελ. ISBN: 978-618-01-1725-7 Τιμή: €9,90


001 patakis eshop

Θα βρείτε όλα τα ημερολόγια

στο βιβλιοπωλείο
των 
εκδόσεων Πατάκη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«18+1 προτάσεις για Ημερολόγια 2024» της Ράνιας Μπουμπουρή

Πλησιάζει, όπως κάθε χρόνο, η ώρα να επιλέξουμε το αντικείμενο που θα χρησιμοποιούμε και θα συμβουλευόμαστε καθημερινά τη νέα χρονιά: το ημερολόγιό μας. Και, με βάση τη μεγάλη ποικιλία της φετινής...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«34+1 βιβλία που μας μεταδίδουν τη μαγεία των Χριστουγέννων» της Ράνιας Μπουμπουρή

Κάθε χρόνο, με το που μπαίνει ο Δεκέμβριος τα πάντα γύρω μας παίρνουν μια πιο χαρούμενη όψη – δρόμοι και πλατείες, σπίτια και καταστήματα. Κι ανάμεσα στα καταστήματα, ξεχωρίζουν τα βιβλιοπωλεία. Με...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ο Jo Nesbo επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής» του Χρήστου Ιωάννου

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός συγγραφέας Jo Nesbo έλαβε μία από τις ύψιστες τιμές για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της λογοτεχνίας και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.