fbpx
#Μένουμε_σπίτι: Ο Δημήτρης Ακριβούλης διαβάζει

#Μένουμε_σπίτι: Ο Δημήτρης Ακριβούλης διαβάζει

Ένα είναι βέβαιο. Ο κορονοϊός έχει αποκαταστήσει τη σχέση μας με τη λογοτεχνία. Μόλις έκλεισα τις Απαγορευμένες περιοχές του Γιώργου Σταυριανού. Τον Γιώργο Σταυριανό τον ακούω και τον διαβάζω, γιατί είναι σημαντικός. Στις Απαγορευμένες περιοχές είναι σημαντικός, γιατί καταφέρνει να είναι συμπαντικός και ανθρώπινος. Σε παρασύρει με μια αθώα υπόσχεση προσωπικών του εκμυστηρεύσεων, για να σε αποπλανήσει εν τέλει σε ένα ταξίδι προσωπικής σου ενδοσκόπησης, μια πτήση στο συμπαντικό όλο που περικλείει και καθορίζει τον καθένα μας και όλους μας μαζί. Κι εκεί είναι που συναντιέστε. Εσύ νομίζεις πως τον παρακολουθείς στις δικές του απαγορευμένες περιοχές, αλλά εκείνος σε έχει πάρει από το χεράκι για να συναντήσεις τις δικές σου. Διαβάζετε ασφαλώς έναν επίμονο υπαρξιστή με το βλέμμα του στραμμένο στο όμορφο. Μην ξεγελιέστε, όμως. Είναι το βλέμμα ενός παιδιού κι ενός διαόλου. Στο τέλος, θα μείνει μαζί σας. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Ο Δημήτρης Ακριβούλης είναι επίκουρος καθηγητής Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 

Απαγορευμένες περιοχές
Γιώργος Σταυριανός
Μετρονόμος
304 σελ.
ISBN 978-618-5339-19-7
Τιμή €14,84
001 patakis eshop


 

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.