fbpx
Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Άννας Φρανκ

Αποκαλύφθηκε το μυστικό της Άννας Φρανκ

Φως σε δύο «κρυμμένες» σελίδες από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ κατάφεραν να ρίξουν το Μουσείο της Άννας Φρανκ και ιστορικά ινστιτούτα της Ολλανδίας, αποκαλύπτοντας μία ενδιαφέρουσα πτυχή της προσωπικότητας της έφηβης Εβραίας που πέθανε στα 15 της χρόνια σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Όπως ανακοίνωσε το Μουσείο της Άννας Φρανκ, πρόκειται για δύο σελίδες οι οποίες ήταν κρυμμένες πίσω από ένα στρώμα κολλώδους καφέ χαρτιού και μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτή η ανάγνωσή τους. Όμως οι Ολλανδοί επιστήμονες κατάφεραν, ρίχνοντας φως πάνω τους και φωτογραφίζοντάς τες σε υψηλή ανάλυση, να τις διαβάσουν.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής του Μουσείου, Ρόναλντ Λέοπολντ, η Άννα Φρανκ πιθανότατα έκρυψε τις σελίδες αυτές επειδή φοβόταν πως θα τις διάβαζαν οι άλλοι στο μέρος όπου κρυβόταν από τους ναζί στο Άμστερνταμ, καθώς περιέχουν σόκιν αστεία και τις σκέψεις της σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.