fbpx
Google doodle για τον Μεξικανό συγγραφέα Αλφόνσο Ρέγες

Google doodle για τον Μεξικανό συγγραφέα Αλφόνσο Ρέγες

Τον Μεξικανό συγγραφέα Αλφόνσο Ρέγες (1889-1959) τίμησε με ένα ξεχωριστό doodle η μηχανή αναζήτησης Google την Πέμπτη 17 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση 129 ετών από τη γέννησή του.

Ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς που ανέδειξε ποτέ το Μεξικό, ο Ρέγες ήταν πέντε φορές υποψήφιος για Νόμπελ Λογοτεχνίας: το 1949, το 1953, το 1956, το 1958 και το 1959, τη χρονιά που πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ο Αργεντινός συγγραφέας Χόρχε Λουίς Μπόρχες τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο ισπανόφωνο λογοτέχνη όλων των εποχών.

Το πιο γνωστό του έργο είναι το πρωτοποριακό La Cena (Το Δείπνο), το οποίο έγραψε το 1912, όταν ήταν ακόμα φοιτητής Νομικής, ένα υπερρεαλιστικό διήγημα που θεωρείται από πολλούς ως πρόδρομος του λατινοαμερικανικού κινήματος του μαγικού ρεαλισμού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2024 στον Ιανό της Αθήνας

«Αν είναι να μιλήσει κάποιος, ας πει για την αγάπη…» Μιχάλης Γκανάς Για 15η χρονιά, στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και περισσότεροι από 100 άνθρωποι του πνεύματος (ποιητές, συγγραφείς, ζωγράφοι,...

ΝΕΑ
Λατινοαμερικανική «αναγέννηση» στη μακρά λίστα για το International Booker

Ισχυρή παρουσία έχουν οι συγγραφείς από τη Λατινική Αμερική στη μακρά λίστα για το φετινό λογοτεχνικό βραβείο International Booker, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία νέα άνθηση της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.