fbpx
Ο Γιώργος Χουλιάρας στη Λιθουανία

Ο Γιώργος Χουλιάρας στη Λιθουανία

Στο μεγάλο διεθνές φεστιβάλ «Άνοιξη της Ποίησης», που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα Βίλνιους και σε άλλες πόλεις της Λιθουανίας στα τέλη Μαΐου, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει από την Ελλάδα ο Γιώργος Χουλιάρας. Ο Έλληνας ποιητής θα διαβάσει κείμενά του στα ελληνικά, που θα ακουστούν σε μεταφράσεις στα λιθουανικά, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί με αφορμή τη συμμετοχή του, ενώ θα συμμετάσχει σε συμπόσιο στα αγγλικά με θέμα «Παιχνίδι & ανία στη σύγχρονη ποίηση», που διοργανώνει η Ένωση Συγγραφέων της Λιθουανίας.

Ο Γιώργος Χουλιάρας (Εικονομαχικά, 1972, Δρόμοι της μελάνης, 2005, Λεξικό αναμνήσεων, 2013) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και έζησε πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη, ενώ το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Η ποίησή του σε μετάφραση έχει δημοσιευτεί σε κορυφαία αμερικανικά περιοδικά και ανθολογίες και σε άλλες χώρες, όπως Βουλγαρία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία, Κροατία, Τουρκία. Έχει εργαστεί ως πανεπιστημιακός λέκτορας, σύμβουλος πολιτιστικών φορέων, ανταποκριτής και Σύμβουλος Τύπου σε Πρεσβείες. Έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Γιώργος Χουλιάρας
[ΔΕΝ]

Δεν σου γράφω, δεν σε θυμάμαι, δεν ξεχνώ
Δεν καταστρέφω τα γράμματά σου
Δεν θέλω να ξέρεις πού βρίσκομαι
Δεν θέλω να αγνοείς πως είμαι μακριά σου

[από το Γράμμα (1995)]


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μάρκες, παρά την αντίθετη επιθυμία του όσο ζούσε

Πριν από τον θάνατό του, ο μεγάλος συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είχε σχεδόν ολοκληρώσει το τελευταίο του βιβλίο, το οποίο όμως «ξόρκισε» τους γιους του να σκίσουν και να μην το εκδώσουν ποτέ. Εκείνοι...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.