fbpx
Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τομ Γουλφ

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τομ Γουλφ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τομ Γουλφ. Πρωτοπόρος της λεγόμενης «νέας δημοσιογραφίας» τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ο Γουλφ πήγε κόντρα στα δεδομένα γράφοντας με υποκειμενικό τρόπο, με πολλά θαυμαστικά, λέξεις σε πλάγια γραφή και αυτοσχέδιες λέξεις και φράσεις, ξεχωρίζοντας με το μοναδικό του στιλ, το οποίο θεωρείται ότι άσκησε σημαντική επιρροή στη σύγχρονη δημοσιογραφία.

Ως συγγραφέας ο Γουλφ διακρίθηκε για βιβλία όπως το The Electric Kool-Aid Acid Test (1968) και The Right Stuff (1979), που πλέον θεωρούνται κλασικά, όμως το πιο γνωστό του έργο είναι το The Bonfire of Vanities, μία καυστική σάτιρα της παθιασμένης με το χρήμα Νέας Υόρκης, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά για την Αμερική βιβλία της δεκαετίας του ’80. Στη χώρα μας κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ένας άντρας με τα όλα του (A Man in Full, μτφρ. Έφη Καλλιφατίδη, Ωκεανίδα, 1999).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Ο Ελληνοκύπριος συγγραφέας Άλεξ Μιχαηλίδης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη

Ο διεθνούς φήμης Ελληνοκύπριος συγγραφέας Άλεξ Μιχαηλίδης (Alex Michaelides), που υπογράφει τα παγκόσμια μπεστ σέλερ Η σιωπηλή ασθενής και Οι κόρες, έρχεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με αφορμή το νέο του βιβλίο,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.