fbpx
Το πρώτο TEDx event στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σάββατο 26 Μαΐου

Το πρώτο TEDx event στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σάββατο 26 Μαΐου

Το TEDxAUTH αποτελεί μία ανεξάρτητη πρωτοβουλία, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με σκοπό την προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στο ευρύτερο κοινό, μέσα από την υλοποίηση του πρώτου TEDx event στην ιστορία του ΑΠΘ.

Έτσι, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, 13 ομιλητές και 4 performers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αξιόλογοι και διακεκριμένοι o καθένας στον χώρο του (μεταξύ των οποίων η Στέλλα Κάσδαγλη, ο Γιάννης Πέτρου και ο Αλέξανδρος Πονομάροφ), θα αναπτύξουν τις προσωπικές τους ιδέες και τους συλλογισμούς τους για την απόδοση των προσωπικών τους βιωμάτων, μέσω μίας λογικής και ηθικής βάσης. Το βαθύτερο νόημα των ομιλιών αυτών θα χρησιμοποιηθεί ως «βάση», προκειμένου να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες για ένα μοναδικό και ιδιαίτερο ταξίδι στη ζωή. 13 ομιλητές, 4 performers και 17 διαφορετικές αντικειμενικές αλήθειες που θα θεμελιωθούν μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρώτο TEDxAUTH. Ένα «έρεισμα» πρωτότυπο, που θα προτρέψει τους συμμετέχοντες να αναλογιστούν την αξία του ήθους, του πάθους και του τέλους, σύμφωνα με τον ορισμό του Αριστοτέλη, στην καθημερινότητά τους. Το «Έρεισμα», λοιπόν, αποτελεί το θέμα του πρώτου TEDxAUTH, που ήρθε για να ορίσει το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού στο ΑΠΘ και να θέσει τις βάσεις για τις επόμενες δράσεις του. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα workshops, που εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη και διεύρυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxAUTH και τη διάθεση των εισιτηρίων, μπορείτε να βρείτε στο www.tedxauth.com και στο Facebook (https://facebook.com/TEDxAUTH/).

Τι είναι το TED:
Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί στη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο, να αλλάξουν στάσεις ζωής και τρόπους σκέψης. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία – από την επιστήμη και την τέχνη, μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα.

Τι είναι το TEDx (x=independently organized TED event):
Στο πνεύμα της αποστολής του TED, «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx αποτελεί ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητων εκδηλώσεων που φέρνει ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια TEDx εμπειρία. Σε μια TEDx εκδήλωση, οι ομιλητές έχουν στόχο να συνδέσουν το κοινό μέσα από συζήτηση. Αυτές οι τοπικές ανεξάρτητες εκδηλώσεις φέρουν την επωνυμία TEDx, όπου το x αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.