fbpx
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Βασιλικού, Φλομπέρ, Ντε Μπαλζάκ και Τρόλοπ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ | Κερδίστε 10 βιβλία των Βασιλικού, Φλομπέρ, Ντε Μπαλζάκ και Τρόλοπ

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΗΞΕ!

Τα ονόματα των νικητών που κερδίσουν από ένα αντίτυπο είναι:

Για το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Τα σιλό»
ΛΙΝΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΔΟΥ

Για το βιβλίο του Γκιστάβ Φλομπέρ «Η γυναίκα του κόσμου και άλλες ιστορίες»
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΙΑΚΟΛΑΜΠΡΙΑΝΟΥ

Για το βιβλίο του Ονορέ ντε Μπαλζάκ «Μασιμίλα Ντόνι»
ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΓΚΡΙΝ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΕΛΑ

Για το βιβλίο του Άντονι Τρόλοπ «Ο επίτροπος»
ΜΑΡΙΝΑ ΒΕΝΕΚΑ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Για το βιβλίο του Άντονι Τρόλοπ «Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ»
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΒΑΝΤΗ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΑΖΑΡΙΑΔΟΥ

Στους νικητές έχει σταλεί email ή προσωπικό μήνυμα* στο facebook για την διαδικασία παραλαβής του δώρου.

*Σε περίπτωση που οι νικητές δεν έχετε λάβει μήνυμα, παρακαλούμε ελέγξτε στον φάκελο περισσότερα/φιλτραρισμένα του fb σας ή το email σας, αλλιώς επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για την διαδικασία παραλαβής.
Η παραλαβή του δώρου μπορεί να γίνει μέχρι 29/06/2018.
--------------------------------

 

Το Diastixo.gr, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Gutenberg, προσφέρει στους αναγνώστες του 10 βιβλία των Βασίλη Βασιλικού, Γκιστάβ Φλομπέρ, Ονορέ ντε Μπαλζάκ και Άντονι Τρόλοπ.

2 αντίτυπα από το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Τα σιλό»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Γκιστάβ Φλομπέρ «Η γυναίκα του κόσμου και άλλες ιστορίες»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Ονορέ ντε Μπαλζάκ «Μασιμίλα Ντόνι»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Άντονι Τρόλοπ «Ο επίτροπος»
2 αντίτυπα από το βιβλίο του Άντονι Τρόλοπ «Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ»

Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό:
1) κάντε Like (Μου αρέσει) στη σελίδα του diastixo.gr
https://www.facebook.com/diastixo.gr/

2) κάντε Like και Share (κοινοποίηση) στην ανάρτηση του διαγωνισμού https://www.facebook.com/diastixo.gr/posts/1447324862040214

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας, θα πρέπει να έχουν γίνει τα παραπάνω 2 βήματα.

 

Αν έχετε twitter, ακολουθήστε μας και κάντε retweet τον διαγωνισμό https://twitter.com/diastixogr/status/996392948215447552

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, τότε απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω.

Follow us on Facebook!

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 24 Μαΐου στις 12:01. Η κλήρωση θα γίνει μέσω Woobox και οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια μέρα με προσωπικό μήνυμα, ενώ τα ονόματά τους θα αναρτηθούν την ίδια μέρα στο diastixo.gr και στο facebook αντίστοιχα.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι Ελλάδας ηλικίας άνω των 18 ετών.

Καλή επιτυχία!

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Τα σιλό» του Βασίλη Βασιλικού

1941-1944. Μακεδονία υπό Βουλγαρική Κατοχή. Οι κατακτητές σχεδιάζουν να ανατινάξουν τον αλευρόμυλο της Καβάλας, για να υποχρεώσουν τους Έλληνες να εισαγάγουν σιτηρά από τη Βουλγαρία. Παράλληλα, ο Τσανοπέφ, Διοικητής του Βουλγαρικού Στρατού στην πόλη, εποφθαλμιά την έφηβη Βενούλα, κόρη του μπαρμπα-Λιά και της Μαλβίνας. Όμως, ο μπαρμπα-Λιάς επιχειρεί με ανορθόδοξο τρόπο να φυγαδεύσει την κόρη του και να αποτρέψει την ανατίναξη του Μύλου. Θα τα καταφέρει;

«Για να γράψει κάποιος πρέπει να έχει ένα έλλειμμα ή ένα τραύμα που προσπαθεί να το αντιμετωπίσει διά της γραφής. Για μένα ήταν η Κατοχή. Μικρό παιδί είχαμε φύγει με την οικογένειά μου από την Καβάλα και πήγαμε στη Θεσσαλονίκη γιατί φοβόμασταν τους Βουλγάρους –που είχαν βλέψεις για την πόλη της Καβάλας– ότι θα “καθάριζαν” τους “προύχοντες”, βλέπετε, ο πατέρας μου ήταν βουλευτής του Βενιζέλου» (Βασίλης Βασιλικός, 2011). Τα σιλό είναι το πρώτο μυθιστόρημα που γράφει ο Βασιλικός το 1949, σε ηλικία μόλις 15 ετών, και φέρει έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία.

 

«Η γυναίκα του κόσμου και άλλες ιστορίες» του Γκιστάβ Φλομπέρ

Πρώτη φορά στα ελληνικά, πέντε νεανικά διηγήματα του Φλομπέρ που φωτίζουν τον τρόπο μ τον οποίο εκκολάφτηκε το απαράμιλλο ύφος του.

Γκόθικ και ρομαντισμός· βρικόλακες, χοροί νεκρών, ψυχές που ανεβαίνουν στον ουρανό· έρωτες παθιασμένοι και καταδικασμένοι· συνομιλίες με τον Σατανά, τον Χάρο, τον Ιησού ή όλων αυτών με φτωχούς και βασιλιάδες και μεταξύ τους: Πρωταγωνιστής και στα πέντε νεανικά διηγήματα είναι ο θάνατος.

Τι μπορεί να γονιμοποίησε τη φαντασία του Φλομπέρ, στην ηλικία των 15 μέχρι 18 χρονών, προς αυτή την κατεύθυνση, πέρα από τη μελαγχολία που νιώθουν συχνά οι έφηβοι και από το ρεύμα του φρενήρους ρομαντισμού της εποχής του; «Την απάντηση», εξηγεί στην εισαγωγή της η Τιτίκα Δημητρούλια, «τη δίνουν τα βιώματα της παιδικής του ηλικίας: ο συγγραφέας μεγάλωσε μέσα σχεδόν στο νοσοκομείο της Ρουέν και οι σκηνές αρρώστιας, θανάτου ήταν οι πρώτες παραστάσεις των παιδικών του χρόνων. Γι’ αυτόν, ο θάνατος γειτνίαζε πάντοτε με τη ζωή. Αυτή η εξοικείωση τον έκανε να αναπτύξει μια υλιστική προσέγγιση της ζωής και να ακονίσει τον κυνισμό του. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν όχι μόνο τα νεανικά γραπτά του, αλλά και τα έργα της ωριμότητάς του. Μέσα στη ζοφερή ατμόσφαιρα που ζωγραφίζει με την πένα του, ο νεαρός συγγραφέας ορθώνεται σαρκαστικός, σκωπτικός».

«Στα 15 του ο Φλομπέρ είχε βρει ήδη τα θέματά του», γράφει ο Ζαν-Πολ Σαρτρ.

Η χρονολογική παρουσίαση των διηγημάτων μάς δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του νεαρού Φλομπέρ και με ποιον τρόπο κατέκτησε το μοναδικό του ύφος. Στο επίμετρο, οι Λογοτεχνικές Αναμνήσεις του Μαξίμ ντε Καν, στενού φίλου του συγγραφέα, μας προσφέρουν την αμεσότερη και πληρέστερη μαρτυρία για τον Φλομπέρ.

 

«Μασιμίλα Ντόνι» του Ονορέ ντε Μπαλζάκ

Ερωτικό γαϊτανάκι με φόντο τα παλάτια της Βενετίας και μουσική υπόκρουση Ροσίνι. Ένα μυθιστόρημα από την Ανθρώπινη Κωμωδία, «έργο εξίσου μοναδικό στην ιστορία της λογοτεχνίας με τις κατακτήσεις του Ναπολέοντα στην ιστορία της σύγχρονης εποχής» (Στέφαν Τσβάιχ).

«Απάτησέ με» είναι περίπου η συμβουλή που δίνει στη Μασιμίλα ο σύζυγός της. Εκείνη όμως, ακόμα κι όταν ερωτεύεται τον νεαρό πρίγκιπα Εμίλιο, αρνείται να προδώσει τις αρχές της και ν’ αμαρτήσει. «Το πλήρες της ηδονής» είναι για τη Μασιμίλα να κρατά το κεφάλι του αγαπημένου της στο στήθος της «και να τολμά αραιά και που ν’ αποτυπώνει τα χείλη της στα δικά του». Ο Εμίλιο, πολύ ερωτευμένος επίσης, σέβεται την επιθυμία της. Μέχρι που, από παρεξήγηση, μια νύχτα εμφανίζεται μπρος στο κρεβάτι του έτοιμη για όλα η «σπαρακτικά όμορφη» διάσημη τραγουδίστρια της όπερας Κλάρα Τίντι, ερωμένη του συζύγου της Μασιμίλα. Μια βραδιά στην όπερα, μια κουβέντα για την τέχνη του Ροσίνι και τη μουσική θα λειτουργήσουν σαν καταλύτης στη σχέση του Εμίλιο με τη Μασιμίλα.

«Η Μασιμίλα Ντόνι στα μάτια των αναγνωστών του πρώτου καιρού θα είναι αυτό που είναι φαινομενικά, ένας ερωτευμένος που δεν μπορεί να κάνει δική του τη γυναίκα που λατρεύει, επειδή την ποθεί υπερβολικά, και ο οποίος κάνει δική του μια κοινή γυναίκα. Κάντε τους να συναγάγουν από αυτό τη γέννα των έργων τέχνης!» γράφει ο Μπαλζάκ σε επιστολή του.

«Μια ωραία εξήγηση των πιο μύχιων επεξεργασιών της τέχνης», κατά τον ίδιο τον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, η Μασιμίλα Ντόνι είναι, όπως γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου ο Max Milner, «μια ιδιαίτερη νότα μέσα στο μπαλζακικό σύμπαν: κράμα έξαρσης και χαύνωσης, ηδονισμού και απελπισίας, άνευρων επιθυμιών για μυστικιστική λατρεία και βίαιης παραφοράς των αισθήσεων, κάτι μεταξύ Σεραφίτας και Εξαδέλφης Μπέτι».

Το μυθιστόρημα συνοδεύουν δύο κείμενα του Στέφαν Τσβάιχ για τον Μπαλζάκ, την Ανθρώπινη Κωμωδία και τους ήρωές της.

 

«Ο επίτροπος» του Άντονι Τρόλοπ

Πρώτη φορά στα ελληνικά, ο σημαντικότερος ανταγωνιστής του Ντίκενς κι ένας από τους μεγαλύτερους βικτοριανούς συγγραφείς. Το πρώτο μυθιστόρημα της περίφημης σειράς «Τα χρονικά του Μπάρτσεστερ».

Εκκλησιαστικά σκάνδαλα, προσωπικές φιλοδοξίες, οικογενειακές διενέξεις, κίτρινα δημοσιεύματα και ζητήματα ατομικής ευθύνης: θέματα πάντα επίκαιρα, από έναν βαθύτατα πολιτικό συγγραφέα με ευαίσθητη ματιά και καυστικό χιούμορ. 

Ο αιδεσιμότατος Σέπτιμος Χάρντινγκ και οι εκκλησιαστικές αρχές του Μπάρτσεστερ κατηγορούνται από έναν νεαρό χειρουργό, φανατικό των μεταρρυθμίσεων, πως χρησιμοποιούν προς όφελός τους τα έσοδα από τα κτήματα που έχει κληροδοτήσει ένας πλούσιος έμπορος στο γηροκομείο της περιοχής. Ο ίδιος ο Χάρντινγκ, άνθρωπος που λίγο ενδιαφέρεται για πλούτη, είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το όνομά του. Ο επίσκοπος και σύζυγος της μεγάλης του κόρης τον εμποδίζει, για να μην πληγεί το κύρος της Εκκλησίας. Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός πως η μικρή του κόρη και ο χειρουργός είναι ερωτευμένοι. Ξεφεύγει από τον έλεγχο όλων των πλευρών, όταν αρχίζει να ασχολείται με την υπόθεση η ισχυρότερη εφημερίδα της χώρας.

O Anthony Trollope (1815-1882) τοποθετείται πλάι στον Dickens και τον Thackeray, στους μεγαλύτερους συγγραφείς του 19ου αιώνα. Γιος ενός αποτυχημένου δικηγόρου, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και άρχισε να γράφει το πρώτο του βιβλίο αφού εδραίωσε μια δημοσιοϋπαλληλική καριέρα στα βρετανικά ταχυδρομεία. Συνολικά έγραψε 47 μυθιστορήματα, τα οποία έγιναν γρήγορα bestsellers και έχουν κερδίσει τον θαυμασμό κορυφαίων ομοτέχνων του, όπως η George Eliot, o Nathaniel Hawthorne, o Wilkie Collins, o Henry James, o George Orwell.

 

«Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ» του Άντονι Τρόλοπ

Μάχες για την εξουσία, ερωτικά παιχνίδια, ενδοοικογενειακοί καβγάδες, διενέξεις διαχρονικές με τη διεισδυτική ματιά και το χιούμορ του σημαντικότερου ανταγωνιστή του Ντίκενς.

Η άφιξη του νέου επισκόπου Πράουντι, της δεσποτικής συζύγου του και του φιλόδοξου αιδεσιμότατου Σλόουπ αναστατώνει την ανώτερη κοινωνία του Μπάρτσεστερ. Ο δόκτωρ Γκράντλι, που θεωρούσε τον εαυτό του αυτονόητο διάδοχο του παλιού επισκόπου πατέρα του, δεν αργεί να βρει αφορμή να κηρύξει «πόλεμο, πόλεμο μέχρι εσχάτων» στη νέα εκκλησιαστική ηγεσία. Θα μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τις ίντριγκες του Σλόουπ και της κυρίας Πράουντι; Θα του σταθεί εμπόδιο η νεαρή χήρα αδελφή της γυναίκας του, που φαίνεται να γοητεύεται από τον ερωτύλο Σλόουπ; Πώς εμπλέκονται σε όλα αυτά ένας νεαρός τζέντλεμαν και η εξωτική ομορφιά της νεοαφιχθείσας Σινιόρα Νερόνι;

«Για μένα ο επίσκοπος και η κυρία Πράουντι υπήρχαν στ’ αλήθεια, όπως υπήρχαν και οι έρωτες του κυρίου Σλόουπ», γράφει ο ίδιος ο Τρόλοπ. Δύο αιώνες αργότερα, οι χαρακτήρες τους εξακολουθούν να υπάρχουν και τα πολιτικά, κοινωνικά, ερωτικά ζητήματα που θέτει με απολαυστικό χιούμορ παραμένουν πάντα επίκαιρα.

Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς «Τα χρονικά του Μπάρτσεστερ».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.