fbpx
Απολογισμός της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Απολογισμός της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), που διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Ελλήνων Εκδοτών και ανεξάρτητους εκδότες, με τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ξεκίνησε την Πέμπτη 3 Μαΐου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 6 Μαΐου, με τη συμμετοχή 285 εκδοτών από την Ελλάδα και 22 ξένων κρατών, με περισσότερες από 500 εκδηλώσεις κι ένα πλήθος Ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Με τιμώμενη τη Γαλλοφωνία και κεντρικό θέμα τη «Δημοκρατία στον 21ο αιώνα», το πρόγραμμα εκδηλώσεων της φετινής ΔΕΒΘ παρουσίασε πολυάριθμες ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων και δημιουργών, συναντήσεις μεταξύ των επαγγελματιών του βιβλίου, θεματικές εκθέσεις και προβολές, το 5ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το 3ο Φεστιβάλ Μετάφρασης και ποικίλες δράσεις στην Παιδική και Εφηβική Γωνιά. Η 15η ΔΕΒΘ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Η 15η ΔΕΒΘ ήταν μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, κατά τις εκτιμήσεις διοργανωτών, εκδοτών, συγγραφέων, αλλά και των δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών, που σύμφωνα με τα στοιχεία της HELEXPO ξεπέρασαν σε αριθμό την προηγούμενη χρονιά. Οι ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες στη μεγάλη πλειοψηφία των εκδηλώσεων και σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της 15ης ΔΕΒΘ, που αυτή τη φορά υποδέχτηκε τους πολυάριθμους επισκέπτες της σε τρία περίπτερα, αφού στη φετινή διοργάνωση η Παιδική και Εφηβική Γωνιά και οι ποικίλες εκδηλώσεις της αυτονομήθηκαν χωροταξικά και στεγάστηκαν στο περίπτερο 14, και παρ’ όλα αυτά, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αθρόα συμμετοχή του κόσμου –με περισσότερους από 2.500 μαθητές σε οργανωμένες επισκέψεις με τη συνεργασία της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας– ξεπέρασε οριακά τις δυνατότητες του χώρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.