fbpx
Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»

Διαγωνισμός ταινιών μικρού μήκους από το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» προκηρύσσει διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα: «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτήτριες/-ές, σπουδάστριες/-τές σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητους δημιουργούς από 18 έως 30 ετών, που καλούνται να σηκώσουν την κάμερα, ν’ ανοίξουν το μικρόφωνο και ν’ αφηγηθούν μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιουδήποτε άλλου είδους καταγραφής τούς εκφράζει, με μέγιστη χρονική διάρκεια 5 λεπτών.

Διάρκεια διαγωνισμού: 18-4-2018 έως 31-5-2018.

Οι ταινίες θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Εύα Στεφανή (σκηνοθέτιδα), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτιδα), Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας – εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ «Διοτίμα»), θα επιλέξει τις 10 πρώτες διακριθείσες ταινίες. Αυτές θα ανακοινωθούν την 11η Ιουνίου 2018 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ «Διοτίμα», για να τεθούν στην κρίση του κοινού μέσω ψηφοφορίας, σε ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα βραβεία:
1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: 1.000 ευρώ
1 Βραβείο Κοινού: 1.000 ευρώ
2 Τιμητικές Διακρίσεις

Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μάρτη 2018, με θέμα: «Άλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία». Στόχος της είναι να κινητοποιήσει την καθεμία και τον καθένα, ώστε να μην προσπερνούν τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωρίζουν, ακούν, βλέπουν. Η καμπάνια εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει: παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία, οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης, καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό: http://www.diotima.org.gr/


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.