«Πόλεις και Λογοτεχνία: Αθήνα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
«Πόλεις και Λογοτεχνία: Αθήνα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

«Πόλεις και Λογοτεχνία: Αθήνα» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, οργανώνει το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πόλεις και Λογοτεχνία: Αθήνα», στο κεντρικό κτίριό του, στην Πλάκα. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιλαμβάνει επιλεγμένα αποσπάσματα από κείμενα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ποιήματα και πεζά, τα οποία παρουσιάζονται συνοδευόμενα από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με (προαιρετική) άσκηση δημιουργικής γραφής.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος, εκτός από την καλλιέργεια κουλτούρας αναγνώστη στους μαθητές, είναι η γνωριμία με πτυχές της Αθήνας σε διαφορετικές εποχές, από τη σκοπιά ηρώων διαφορετικών ηλικιών, αλλά και κοινωνικών/οικονομικών τάξεων. Τα παιδιά, μέσω της βαθμιαίας εξοικείωσής τους με Νεοέλληνες συγγραφείς, καλούνται να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους και τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δίνει κίνητρα στα παιδιά να αγαπήσουν τη διαδικασία του γραψίματος, διευρύνει τη φαντασία τους, απελευθερώνει τη σκέψη τους και τους χαρίζει στιγμές δημιουργικής ευχαρίστησης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση στο τηλ.: 210 3256927 (κ. Αλεξάνδρα Τράντα, καθημερινά 12:00-15:00).

Κεντρικό κτίριο ΠΙΟΠ
Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα
Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr


 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αφιερωμένο στον Βιτσέντζο Κορνάρο το 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου

Στον ποιητή του Ερωτόκριτου, Βιτσέντζο Κορνάρο, είναι αφιερωμένο το φετινό, 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 17 Ιουνίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σε διοργάνωση του...

ΝΕΑ
Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο το τελευταίο βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο του μεγάλου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το βιβλίο θα τιτλοφορείται Σύντομες απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα και...

ΝΕΑ
Το βιβλίο που αναδίδει τη γλυκιά μυρωδιά του… καμένου λάστιχου

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η αυτοκινητοβιομηχανία Kia για να προωθήσει το μοντέλο Stinger στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας σε περίπου 100 δημοσιογράφους από τον χώρο του ρεπορτάζ αυτοκινήτων ένα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.