fbpx
Ένα μοναδικό doodle για τη Μάγια Αγγέλου

Ένα μοναδικό doodle για τη Μάγια Αγγέλου

90 χρόνια μετά τη γέννησή της, η Google τίμησε τη μεγάλη Αμερικανίδα ποιήτρια Μάγια Αγγέλου (Maya Angelou) με τον μοναδικό της τρόπο: με ένα ιδιαίτερο και συγκινητικό doodle, το οποίο επικεντρώνεται στο διάσημο ποίημα «Still I Rise».

Πατώντας κανείς πάνω στο doodle, ακούει τις φωνές μεταξύ άλλων της Όπρα Γουίνφρι, των τραγουδιστριών Αλίσια Κις και Μαρτίνα Μακμπράιντ, αλλά και της ίδιας της Μάγια Αγγέλου και του γιου της, Γκάι, να απαγγέλλουν τους στίχους του «Still I Rise», την ώρα που στην οθόνη προβάλλονται σκίτσα σχετικά με το ποίημα, ένα ποίημα με θέμα την αντοχή και τη δύναμη του ανθρώπου.

Οι στίχοι του «Still I Rise» ακούγονται επίκαιροι ακόμα και σήμερα: «Μπορεί να με πυροβολήσεις με τα λόγια σου/ Μπορεί να με κόψεις με τα μάτια σου/ Μπορεί να με σκοτώσεις με το μίσος σου/ Αλλά και πάλι, σαν αέρας, θα σηκωθώ ξανά».

Η Μάγια Αγγέλου γεννήθηκε το 1928 στο Σεντ Λούις του Μισούρι. Σε ηλικία 7 ετών έπεσε θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας της, ένα περιστατικό που τη στιγμάτισε βαθιά και για έξι ολόκληρα χρόνια δε μιλούσε καθόλου. Τότε ήταν που άρχισε να γράφει. Το πιο γνωστό της βιβλίο, Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί (εκδ. Πατάκη), κυκλοφόρησε το 1969 και ήταν υποψήφιο για το National Book Award. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, το 2014.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.