fbpx
Η εκδοτική προσφορά του Απριλίου από την Alpha Bank

Η εκδοτική προσφορά του Απριλίου από την Alpha Bank

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου η Alpha Bank θα προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό την έκδοση Μετέωρα. Σχέδια και Υδατογραφίες με έκπτωση 40%, δηλαδή 15 ευρώ.

Το βιβλίο συνιστά ένα ιδιαιτέρως φροντισμένο λεύκωμα που συγκεντρώνει τα σχέδια και τις υδατογραφίες του ζωγράφου και χαράκτη Γιώργη Βαρλάμου (1922-2013) με θέμα τα βυζαντινά και τα μεταβυζαντινά μνημεία των Μετεώρων, έργα που ο ίδιος φιλοτέχνησε το 1987 και αργότερα, το 1988-1989, φιλοξενήθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδας. Η φήμη του καλλιτέχνη, όταν βρέθηκε στα Μετέωρα για να προσεγγίσει την πολλαπλή φύση τους και τα μνημεία με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, είχε ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθώς είχε ήδη συμμετάσχει και διακριθεί σε διεθνείς εκθέσεις και είχε φιλοτεχνήσει πολυάριθμες αφίσες κοινωνικού περιεχομένου που τον είχαν καταστήσει γνωστό εντός και εκτός της χώρας μας. Στο λεύκωμα Μετέωρα. Σχέδια και Υδατογραφίες, ο Γιώργης Βαρλάμος διερευνά τον ιδιότυπο χαρακτήρα και την ατμόσφαιρα των Μετεώρων, απεικονίζοντάς τα με το χαρακτηριστικά λιτό του σχέδιο και προκαλώντας την πνευματική ανάταση του θεατή. Το 1995 ο καλλιτέχνης τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο του έργου του.

Η εκδοτική αυτή προσφορά της Alpha Bank έρχεται να ενταχθεί στη σημαντική εκδοτική δραστηριότητα της Τράπεζας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εκδόσεις οικονομικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, καθώς και εκδόσεις που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης και την αρχαία νομισματική, καλύπτοντας ποικίλες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Ο αριθμός των εκδόσεων ξεπερνά τους 178 τίτλους και τη διαχείρισή τους έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας.

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα – με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη), στο ηλεκτρονικό κατάστηµα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου 210 326 2440 και 210 326 2446.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.