fbpx
Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Δύο νέες εκδοτικές προσφορές για τον Μάρτιο από την Alpha Bank

Η Alpha Bank προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου, τις εκδόσεις Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα και Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική (ελληνική και αγγλική έκδοση) με έκπτωση 40%.

Στο βιβλίο Η ελλαδική ναοδομία κατά τον 12ο αιώνα παρουσιάζονται οι εκκλησίες της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδος, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου που χρονολογούνται από τις αρχές του 12ου αιώνα έως το 1204. Οι ναοί αυτοί αποτελούν σημαντικό τμήμα του μνημειακού πλούτου της Ελλάδος και σπουδαίο κεφάλαιο της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Οι συγγραφείς Χαράλαμπος Μπούρας και Λασκαρίνα Μπούρα προβαίνουν σε συστηματική έρευνα της μεσαιωνικής ναοδομίας του ελλαδικού χώρου, και όχι σε μια απλή καταγραφή των μνημείων, εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική, στον πλούσιο γλυπτό διάκοσμο, καθώς και σε τυπολογικά, σε μορφολογικά και σε κατασκευαστικά θέματα.

Στο βιβλίο Η Νέα Μονή της Χίου. Ιστορία και αρχιτεκτονική παρουσιάζεται η Νέα Μονή της Χίου. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα που σώζονται στον ελλαδικό χώρο και διακρίνεται τόσο για την αρχιτεκτονική της όσο και για τη μνημειακή ζωγραφική της. Στη μελέτη αυτή ο συγγραφέας Χαράλαμπος Μπούρας  διερευνά την πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία της Νέας Μονής και εξετάζει διεξοδικά την αρχιτεκτονική και τη γλυπτική διακόσμηση του καθολικού, καθώς και των άλλων κτισμάτων του γραφικότατου Μοναστηρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν τις εκδόσεις είτε επισκεπτόμενοι τον πολιτιστικό χώρο της Τραπέζης «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα) ή το ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) www.alphapolitismos.gr/eshop είτε κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη της Alpha Bank στους αριθμούς τηλεφώνου 210 326 2440 και 210 326 2446.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.